Od aut...
Od aut...
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


Podzimní Lví výprava

Lvíčata na podzimní výpravě

U rozdělovského kostela se v sobotu 11. října 2008 na 296. výpravě Lvíčat sešli čtyři chlapci a tři vedoucí. Byli to Vašek, Standa, nováček Milan, Fíbí a z vedoucích Tumaj, Saša a Jakub. Hned co jsme se všichni dostavili, už jsme se vítali a šli jsme rovnou do lesa.

Jakmile jsme vešli do lesa, čekala nás první soutěž od Saši, který měl tuto výpravu program, a byla to jeho první výprava v roli vedoucího, proto mu všichni pogratulujme za skvělý program, ale o tom později. Teď jsme u první soutěže, což byly otázky typu: Kolikátá je dnes výprava? Kolikátého dnes je? Kolik je členů Lvíčat a kolik Pavoučků? V této soutěži nebylo první místo, ale za každou správnou odpověď jeden bod.

Na stejném místě nám Saša oznámil další dvě soutěže. V jedné bylo úkolem najít nejdelší list (od špičky do konce řapíku) a ve druhé najít tyto věci: list dubu, buku, břízy, javoru, ostružiny, jahody, smrkovou, borovicovou, modřínovou větvičku, bukvici, žalud, kůru břízy. A jako bonus za pět bodů šnečí ulitu. S tím, že na tyto dvě soutěže jsme měli čas do oběda.

Na dalším stanovišti jsme se dozvěděli, že nám Saša půjčí cédéčka na celý den a budeme s nimi hrát spoustu soutěží a hned jsme si první zahráli. Soutěž se jmenovala cédéčkem do dálky, spočívala jen v tom jakkoli dostat disk co nejdál s tím, že jste nemohli překročit čáru. Tuto soutěž vyhrál Standa.

Ušli jsme jen kousek a už na nás čekala další cédéčková soutěž, tentokrát v hodu na cíl. Na zemi byl vyznačen čtverec, do kterého jsme se museli trefit cédéčkem, tuto soutěž vyhrál Vašek.

Tentokrát jsme ušli delší kus cesty, než byla další soutěž. Najednou jsme slyšeli zapískání, zastavili jsme se a od Saši se dozvěděli, že další soutěž bude zase cédéčková. Šlo o to, že jsme si museli dát disk na hlavu a ujít kousek cesty k batohu a zpátky. Zdá se to možná jednoduché, ale cédéčko je placaté a vaše hlava kulatá. Tuto soutěž vyhrál Fíbí, díky tomu, že měl na hlavě ztuhlý gel, takže mu tam cédo lépe drželo.

Na stejném místě jsme se také dozvěděli, že kousek za stromem je jednoduchá šifra. Rozběhli jsme se tam a začalo luštění, bylo to opravdu jednoduché. V šifře bylo vždy písmeno a slovo DUB a četla se vždy jen ta písmena (mimo slovo dub). Šifra zněla: ,,Ahoj právě luštíš hrozně těžkou šifru, až ji vyluštíš, dej ji Tumajovi“. V luštění si nejlépe počínal Vašek.

Po delší cestě jsme se zastavili a začalo vysvětlování soutěže, která byla Tref cédéčko do krabičky, obměnu tohoto jsme hráli v klubovně, jenže v klubovně jsme se trefovali na klacek. V této soutěži vyhrál jednoznačně Milan, kterému se podařilo v jednom ze šesti kol trefit se desetkrát z deseti pokusů.

Pokračovali jsme dál, kde se Tumaj na chvíli oddělil, protože šel pro pár věcí do práce. Došli jsme k Záplavám, kde nás čekalo vytlačování z klády. Jednoduše se dva protivníci postavili proti sobě, a kdo spadl první, prohrál. Nejlépe se zde vedlo Vaškovi. Zde jsme zůstali a dali si oběd. A po obědě se vyhodnotila soutěž o nejdelší list, nejdelší list měl Vašek a v počtu nalezených věcí byli nastejno Fíbí se Standou, a to proto, že Standa jich našel deset, ale dokázal určit jen osm a Fíbí jich našel osm a určil všechny.

Když jsme šli nahoru od Záplav, prošli jsme kolem cedule naučné stezky. Nad Záplavami nás čekala otázka, o jakých stromech se na ceduli hovoří, tak jsme museli ten kousek seběhnout a podívat se, nejrychlejší byl Standa.

Poté o kousek dál nás čekala hra „Najdi vedoucího“, která spočívala v tom, že jeden vedoucí se schoval a my jsme ho museli najít, ale když někoho z nás uviděl, museli jsme se vrátit pro život k Tumajovi. Ten, kdo byl po deseti minutách nejblíže vedoucímu, vyhrál. Byla to strašně skvělá zábava, asi proto se hrála tři kola, z toho ve dvou vyhrál Fíbí a jednou Vašek.

Na stejném místě jsme hráli i soutěž Běh podle šipek s dvanácti otázkami na indiánské měsíce. V této soutěži vyhrál Vašek, což příjemně překvapilo Tumaje, protože na schůzkách indiánské měsíce Vašek vůbec neuměl.

O kousek dál se hrála další soutěž s cédéčky, tentokrát musel hozený disk zůstat co nejdéle ve vzduchu. Byla to opravdu technická soutěž, kterou vyhrál Standa se skvělým časem 3,28 vteřiny.

Ušli jsme pořádný kus cesty zpestřený pár Desítkami. Na další zastávce jsme hráli kop cédéčkem nohou co nejdál. Tentokrát vyhrál Milan, na kterého neměl ani Fíbí, který si dokonce sundal na tuto soutěž botu.

Pak přišla na řadu oblíbená koulovačka – boj o šátek v různých týmech, do kterých se zapojili i vedoucí. Kousek od místa koulovačky jsme si potom zahráli Fíbím velmi oblíbeného brtníka, kterého také Fíbí vyhrál.

O kousek dál jsme si už jen zahráli hod stéblem do dálky, které vyhrál rovněž Fíbí. Pak nás čekala jen cesta k rozdělovskému kostelu, kde bylo vyhlášení výsledků výpravy, kterou vyhrál Fíbí, druhý byl Standa, třetí Milan a čtvrtý Vašek. Poté zaznělo sborové AHOJ a všichni se rozcházeli do svých domovů.

Fíbí


Tumaj
2008-10-11
počet zobrazení: 2092
Fotky
Tady někdo něco řekl!
Tady někdo něco řekl!
U mechové chaloupky
U mechové chaloupky
Hod cédéčkem na cíl
Hod cédéčkem na cíl
Cédéčkem do krabičky
Cédéčkem do krabičky
Souboj na kládě
Souboj na kládě
Další souboj
Další souboj
Vedoucí při obědě
Vedoucí při obědě
Na trase závodu
Na trase závodu
Indiánské měsíce
Indiánské měsíce
Hod cédéčkem do vzduchu
Hod cédéčkem do vzduchu
Další soutěž s cédéčky
Další soutěž s cédéčky
Kop cédéčkem
Kop cédéčkem
Koulovačka - Fíbí stihl uhnout
Koulovačka - Fíbí stihl uhnout
Koulovačka - útok
Koulovačka - útok
Koulovačka - střela
Koulovačka - střela
Medvěd brtník
Medvěd brtník
Druhý brtník
Druhý brtník
Hod stéblem do dálky
Hod stéblem do dálky
Leť co nejdál
Leť co nejdál
Účastníci výpravy
Účastníci výpravy

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0