Na místě tábora je zatím jenom louka
Na místě tábora je zatím jenom louka
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


298. výprava Lvíčat

Lvíčata na podzimní výpravě

Před zasněženým kostelem v Rozdělově se na 298. výpravu sešli Tomáš, Standa, Michal, Maxim, Fíbí a z vedoucích Saša a Tumaj.

Tumaj začal vysvětlovat největší soutěž dneška. Šlo o „Špionáž ve městě“. Byli určeni dva kapitáni: Tomáš a Fíbí, kteří si k sobě vybrali další chlapce. Týmy byly následující: Tomáš + Maxim a Fíbím + Michal + Standa. Dostali jsme za úkol zjistit, jak se jmenuje česky strom Ginkgo a kde na Kladně roste, sehnat jeho list a dojít na náměstí. Tam čekala spojka, která reagovala jen na heslo: „Hledáme Romea“, spojka odpověděla: „Romeo šel za Julií“ a my na to: „Nevadí, počkáme hodinu a pět vteřin“, načež nám byla předána obálka s úkoly podobnými těm, které jsou na putování. Tuto velkou soutěž vyhrálo družstvo Tomáš a Maxim.

V klubovně, kam jsme se poté stáhli, byl čas na oběd. Zde se k nám také přidal Milan, který zaspal a k druhému družstvu Jakub, kterému se přihodilo totéž. Brzy nato nás čekala soutěž, ve které jsme museli poslat míček odrazem tak, aby prošel pod židlí. Vyhrál Michal.

Další soutěž byla klidová a to „Postupka“, šlo jen o to, hodit šesti kostkami na co nejmenší počet hodů postupku od jedné do šesti. Nejvíce štěstí měl Maxim.

Poté nás čekalo něco akčnějšího, a to „Běh pro míč, střela“. Soutěž spočívala v tom, že jsme byli v klidu, poté vyběhli pro tenisák, kdo ho zvedl dříve nad hlavu, měl právo střely na toho druhého, když se trefil, vyhrál. Nejlepší běžec a střelec byl Tomáš.

Když tato hra skončila, vytáhli jsme zase stůl. A začala klidová soutěž „Prospektoři“. Hraje se podobně jako hra „Lodě“, jen s tím rozdílem, že vedoucí má ve svém plánku zakreslena naleziště surovin jako uhlí, zlato, ruda atd. A my jsme hádali, kde jaké suroviny jsou. Nejlépe si vedl Maxim, který strefil nejvíce diamantů.

Pro nahnání bodů Tumaj vyhlásil bodování věcí na výpravu. Každá věc je za pět bodů. Zde nikdo nevyhrál, jen získal nebo nezískal body.

Když jsme svačili, napadlo Tumaje nechat nás vytáhnout co nejvíce metr z pouzdra ve vodorovné poloze aniž by se nám zlomil. Nejdále metr vytáhl Milan.

Pak přišla zajímavá soutěž, kterou známe z tábora, a to „Kroket“, na linu to bylo něco úplně jiného než na táboře v trávě. Fíbí s Tomášem se rozhodli, že budou škodiči, které nezajímá pořadí, ale odpalují ostatní chlapce, kteří se snaží naopak o body. Nejlépe se vedlo Maximovi, který nepotkával na cestě klubovnou škodiče.

Poslední soutěží dneška bylo „Shoď věž“. Každý si někam postavil papírovou rouru, vzal si tři tenisáky a pak začala bitva, ve které bylo úkolem udržet svoji věž co nejdéle „naživu“ a ostatní shodit. Nejlépe si vedl Fíbí.

Pak už jen oblíbená hra s plyšovým míčkem „Vybíjená“, kdo byl zasažen, dělal pět dřepů. Za celou výpravu byl první Fíbí, druhý Maxim, který měl stejně bodů jako Fíbí, ale ten byl lepší v poslední soutěži. Třetí jen o dva body za prvním a druhým byl Michal, čtvrtý Tomáš, pátý Standa a šestý Milan.

Fíbí

Tumaj
2008-11-22
počet zobrazení: 2059
Fotky
Účastníci 298. výpravy Lvíčat
Účastníci 298. výpravy Lvíčat
První skupina
První skupina
Druhá skupina
Druhá skupina
Naházej na kostkách postupku
Naházej na kostkách postupku
Boj o míček
Boj o míček
Kdo jej zdvihne dříve?
Kdo jej zdvihne dříve?
Kdy se to zlomí?
Kdy se to zlomí?
Budu lepší!
Budu lepší!
Kroket v klubovně
Kroket v klubovně
Fíbí jako škodič
Fíbí jako škodič
Boj o roury
Boj o roury
Kdo uhájí rouru déle
Kdo uhájí rouru déle

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0