Na medevěda brtníka
Na medevěda brtníka
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


500. schůzka Pavoučků

Pět set schůzek Pavoučků

Stane se to jenom jednou za necelých dvanáct let. Co? Že nějaký oddíl či družina může oslavovat pětistou schůzku. K těm, kterým se to podařilo, se v úterý 13. listopadu 2012 přidali i naši Pavoučci.

Celá historie začala na jaře roku 2000, kdy jsme se rozhodli ustavit družinu malých chlapců, ze které po dovršení páté třídy budou děti přecházet do Lvíčat. Mnohé se od té doby změnilo. Z výhradně chlapeckého oddílu se stal oddíl i pro děvčata, v současnosti máme tolik členů, že by to vydalo na samostatný oddíl, a hlavně jsme se dopracovali ke zmíněnému jubileu, k pětisté schůzce.

To listopadové úterý začala schůzka Pavoučků jako každá jiná. Dokonce Tumaj hartusil na některé děti, které dlouho před zahájením schůzky běhají před klubovnou, bohužel i přes silnici, což je z mnoha důvodů nežádoucí. Pak vybral a rozdal časopisy, velice krátce pohovořil o historii Pavoučků a předal slovo Bahňákovi, který si již dlouho dopředu připravoval slavnostní program, jehož doménou byla číslice pět set, či alespoň pětka.

Tomu však ještě předcházela nabídka úžasných chlebíčků, které pro tuto slavnostní příležitost připravila paní Kozáková, maminka Jany a Aničky. Děkujeme.

V první soutěži Tumaj zadal přítomným pět otázek z historie i současnosti Pavoučků, kupříkladu, ve kterém roce byla tato naše družina založena, ale i jednoduchou, který den mají Pavoučci schůzky?

Pak přišel běhací závod okolo stolů, kde se vlastně obíhaly dvě nuly a protože každý musel trasu proběhnout pětkrát, byla tam ta pětistovka pěkně zakomponovaná.

Bahňák později všechny členy vykázal na chviličku do šatny, aby měl čas v klubovně vylepit pět fotografií, které měly děti popsat, kupříkladu: Společná fotka z letního tábora nebo společná výprava se Lvíčaty.

Pro závěrečnou zábavu dostal slovo opět Tumaj, který si na ukázku uvázal okolo krku šátek, na hlavu nasadil čepici, oblékl si rukavice, sedl za stůl a příborem začal krájet dort, který nám upekla jeho manželka. Dětem pak vysvětlil, že mají postupně házet hrací kostkou a komu padne kostka, vyřadí předchozího jedlíka ze hry, sám se musí obléci do určených věcí a pokud to stihne dříve, než někdo hodí další šestku, může si pochutnávat na sladkém dortíku. Že se u toho zažila spousta legrace, to asi nemusím podotýkat.

Když malý dortík zmizel, a to netrvalo dlouho, předložil Tumaj další dort, velký s velkou pětistovkou (je na fotografii na titulní stránce) a z tohoto druhého daru paní Tůmové dostal každý poměrnou část.

Dnes tedy Pavoučci odcházeli ze schůzky plni nejen dojmů z her a soutěží, ale také s plnými bříšky od těch všech dobrot, za které ještě jednou děkujeme.

        Váš GeTe 

Fotografie z tohoto výročí jsou zde


tumaj
2012-12-03
počet zobrazení: 2061
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0