Pohled ke vchodu...
Pohled ke vchodu...
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


337. výprava Lvíčat

Zimní výprava Lvíčat skončila v klubovně

Nutit své svěřence, aby byli za každou cenu venku, to nehodlám. Je-li venku nevlídno, pak je tu naše skvělá klubovna, kde jsme schopni nabídnout našim kamarádům odpovídající program. Právě taková situace vznikla v lednu roku 2013.

V sobotu 19. ledna byla naplánována 337. výprava Lvíčat a sraz jsme si dali na vlakovém nádraží pod vrbou, ale jet někam, to jsme v úmyslu neměli. Od nádraží měly jít děti po modré turistické značce, ale protože napadlo poměrně dost sněhu a navíc přišlo jen pět našich členů, změnili jsme původní záměr a zamířili do údolka na Sítné, kde poránu nikdo nebyl a my měli pro sebe kteroukoli zdejší „sjezdovku“.

Hned druhé místo se nám moc zalíbilo a na něm jsme každý několikrát sjeli dolů. Pak tu byl uspořádán tříkolový závod ve sjezdu na saních s tím, že se každému počítal nejlepší dosažený čas. Nejrychleji ten kopec sjel Kryštof.

Druhou soutěží bylo posílání saní po cestě do dálky, kde záleželo, kam až saně dojely, či kde opustily trasu – cestu. Největší sílu měl patrně Kryštof, který i tuto soutěž vyhrál.

Třetí soutěž měla být v tahání saní, na kterých měl sedět Tumaj. Jenže Starosta to nezvládl vůbec a Bára přervala tažné lanko, které měl Bahňák na svých saních. A tak tato soutěž musela být z technických důvodů anulována.

Každý si ještě několikrát dle libosti sjel do údolí a pak jsme se vydali přes město do naší klubovny, kde bylo pěkně teploučko, kde jsme si uvařili čaj a dali si sušit všechny promáčené či sněhem obalené věci.

Tato výprava byla zvláštní ještě něčím. Bahňák si připravil soutěže na základě pěti lidských smyslů, tedy hmatu, zraku, čichu, chuti a sluchu.

Jako první přišel na řadu hmat. Tumaj postupně podával pod stolem Bahňákem připravených deset předmětů, které měly děti poznávat. Starosta jednu věc upustil a sehnul se pro ni, čímž se stalo, že ji i uviděl, takže mu nebyla počítána, plus dvě věci nepoznal a Bára nepoznala tři.

Druhý byl vyzkoušen zrak, kde ovšem více záleželo na znalosti historických objektů a květin, které měli přítomní poznat z obrázků. Nejvíce úspěšní tu byli Kryštof a Fanda.

Pak přišlo na řadu čichání, vesměs k potravinám, kterého se mimo soutěž účastnil i Tumaj, který si chtěl vyzkoušet obtížnost této soutěže. Uspěl. Spletl se pouze jednou. Osm vůní z deseti, jako nejlepší z dětí, poznal Fanda.

Jako další si všichni vyzkoušeli chuť, což bylo složitější o to, že chuť předchozí potraviny by mohla přebít či ovlivnit tu další. A tak měl každý před sebou hrneček s vodou a měl možnost si vypláchnout ústa. Nejlépe a shodně si vedli Fanda, Kryštof, Juddy a Bára.

Jak vyzkoušet sluch? Stačí přepažit klubovnu a za zástěnou třeba otevřít petlahev, hodit hrací šestistěnnou kostkou nebo šipkou do terče. Nejlepší ouško prokázal mít Juddy, který jako jediný poznal devět vzorků.

Pět smyslů našich kamarádů bylo vyzkoušeno a my mohli přejít na další velkou zábavu. Na podlahu klubovny jsme rozvinuli velké plátno, no spíš velký papír, na kterém byl nakreslen plán na ruletu, kterou jsme pak hráli dlouho, ovšem namísto peněz či žetonů jsme hráli o cukrátka, která nám zbyla ještě z tábora.

Velkým hráčem se ukázal být Juddy, který nakonec rozbil bank a vybral Bahňákovi všechna cukrátka určená na výplatu odměn.

Nějaký čas před koncem výpravy jsme v klubovně udělali nehorázný nepořádek. Převrátili jsme stoly, porůznu roznosili židle a mezi těmito barikádami jsme si zahráli několik koulovaček, které tady v klubovně mají vždy velice zajímavý průběh. Je to zcela jiné než bojovat někde v lese mezi stromy, v roklinách či na různých skalkách.

Uklidit to všechno nebylo až tak složité a hlavně, stálo to za ten nepořádek.

Stalo se, že i jenom těch pět kamarádů, kteří se této výpravy zúčastnili, si přišlo na své.

Fotografie z celé akce jsou [zde]http://lvicata56.rajce.idnes.cz/2013_01_19_-_337._vyprava_Lvicat/)


tumaj
2013-03-24
počet zobrazení: 2062
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0