Brtník je...
Brtník je...
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


342. výprava Lvíčat

Předprázdninová výprava Lvíčat na Borůvku

Závěrečná výprava Lvíčat lákala nejen tím, že byla na tři dny, ale také svým cílem – srubem Borůvka, kde jsme v průběhu oddílového roku byli na čtvrtletní výpravě, kdy jsme zapadli sněhem, a pak brzy zjara, kdy jsme okolo jezera uklízeli.

Z devíti našich členů nás tentokrát jelo sedm, a tak jsme se vešli vcelku pohodlně do dvou aut, což nám dovolilo odjet z Kladna později, a přitom jsme dorazili dříve, než bychom přijeli vlakem.

A ještě něčím byla tato výprava zvláštní. Po celý oddílový rok jsme si tak trochu hráli na školu. Vždy při Bahňákově programu jsme se učili třeba uzle, morseovku, šifry, indiánské měsíce a pak jsme ze znalostí toho všeho byli zkoušeni. Na této výpravě jsme byli přezkoušeni také, ale formou velkého závodu. Navíc ti, kteří se nemohli z různých důvodů zúčastnit některého přezkoušení, dostali příležitost zde. Ale nepředbíhejme.

První, co jsme museli udělat, donést ze studánky vodu a z lesa dříví a bohužel uklidit nejen ve srubu, ale i okolo. Nějací návštěvníci využili pohostinnosti Borůvky, neuklidili ani plechovky od nápojů a odešli. Bohužel, i toto se občas stane. Nakonec po kom že to na jaře uklízíme okolo jezera?

Navečeřeli jsme se a pustili se jednak do řezání dřeva, ale také do vytvoření nového stolečku u venkovního sezení, to obnášelo vyrobit čtyři kůly a zatlouct je do země, což bylo dosti obtížné, neboť zdejší povrch je vlastně halda z kamenů. Kůly jsme pak museli zaříznout na stejnou výšku a přitlouct k nim prkennou desku.

Zbytek večera jsme si zpříjemnili u ohníčku hraním na kytary a zpíváním. A uteklo to nějak rychle.

Druhý den ráno nás čekala obvyklá cesta do Chrašťovic k paní Janské pro nákup potravin.

V průběhu celé výpravy také pokračovala naše dlouhodobá hra „Lov medvědů v tajze“, kde už všichni přítomní byli v závěrečné fázi, tedy lovili medvědy. Jak? To ukazuje obrázek tady kousek výš.

Popisovat skutečnost, že jsme si jídlo připravovali na ohni v kotlících, je myslím zbytečné, neboť každý náš příznivec toto dobře ví.

Odpoledne nás čekal velký závod, ve kterém jsme měli prokázat znalosti části toho, co jsme se v průběhu roku učili. Začalo to velkou šifrou u Borůvky a pokračovalo dalšími na různých místech. Byl to celkem dlouhotrvající závod, při kterém jsme se až tolik nenaběhali, ale museli jsme hodně zapojit své mozečky.

I druhý večer jsme se sesedli okolo ohně, opekli si vuřty k večeři a do večerky, která byla trošku posunutá, jsme opět zpívali při kytarách.

Poslední den našeho pobytu na Borůvce začal malým závodem O správného lva, kde byly na trase otázky ze všech odvětví našeho tábornictví.

Hrát koulovačku v sedmi lidech není až tak úžasné, ale co nám zbývá, když nás víc není. Nakonec se ukázalo, že i takhle může docházet k zajímavým situacím, zejména pak při boji o Komárštejn.

Na tomto bývalém tábořišti Lvíčat jsme se pak zapsali do notýsku u pomníčku trampa Norka a pustili se do přípravy oběda. Zkrátka náš pobyt tady se blížil ke svému konci. Na rozdíl od předchozích návštěvníků jsme všechno pečlivě uklidili, pokusili se ulovit poslední medvědy na této výpravě a pak už jsme se sunuli k autům.

Příliš her a soutěží na počet jsme si tentokrát nezahráli, ale program to byl nabitý a každý si jistě přišel na své.

Fotografie z celé akce jsou zde

Fotil také Standa


tumaj
2013-09-15
počet zobrazení: 2061
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0