Helfenburk od severovýchodu...
Helfenburk od severovýchodu...
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


115. výprava Pavoučků

Pavoučci si vícedenní výpravu opravdu užívali

Takovou závěrečnou výpravu Pavoučků si každý může užít po svém. Ne tedy doslova, poslouchat se musí, ale kupříkladu Ríša se dlouho dopředu těšil, jak bude spát venku jen pod igelitovým přístřeškem. K Ríšovi se pak přidal ještě Detr, takže byli dva.

Pavoučků jelo na tuto výpravu na Borůvku třináct, z čehož vyplývá, že se tentokrát nezúčastnili pouze dva členové. Tumaj přijel na nádraží, kde byl sraz, s autem a vozíkem, aby naložil batohy, takže všichni jeli nalehko. No, vzhledem k počtu přestupů a že se tam teď jede i dvěma autobusy, z toho byl jeden malý, to bylo rozhodnutí správné.

Kdo z Pavoučků již někdy na Borůvce byl, dobře ví, že zdejší pobyt bývá vykoupen jistou prací. Sotva jsme se navečeřeli a ubytovali, část osazenstva došla pro vodu a zbytek pro dřevo na oheň, na kterém jsme stále dokola vařili čaj a u kterého jsme při kytaře zpívali, až do doby přípravy na večerku.

Druhý den ráno byl budíček dříve, protože některé děti nemohly dospat a zejména děvčata začala nejen štěbetat, ale skoro bych řekl, až kdákat. A tak se vstávalo dřív.

Po snídani, stejně jako před týdnem Lvíčata, čekala dopoledne Pavoučky cesta do Chrašťovic na nákup. Tou dobou Bahňák připravil v okolí srubu trasu závodu s různými otázkami, které měly chlapce i děvčata prověřit ve znalostech oblasti tábornictví. Nejúspěšnější byl Ríša před Vojtou a Ajdamem.

Po vydatném obědě a doplnění zásob vody ze studánky se Pavoučci prakticky na celé odpoledne vydali do okolí, kde je čekal kupříkladu závod v běhu do kopce, pak z kopce, mezi tím samozřejmě byla oblíbená desítka, i pár drobných soutěží jako kupříkladu běh s výkonnostním kolíkem a tak. A vítězové? Nebudete možná věřit, ale všechny tři zmíněné disciplíny vyhrála Anička.

Večer se opět všichni Pavoučci i vedoucí sesedli na lavicích okolo ohně a do doby, než bylo potřeba jít spát, se znovu hrálo na kytaru a zpívalo.

Bohužel druhé ráno nebylo odlišné od toho prvního. Anička, Detr, Hanka, Jana a Ríša se znovu postarali o předčasný budíček, ale tentokrát za neohleduplnost k ostatním dostala tato pětice po mínus deseti bodech.

Vaření vody na čaj trvalo Pavoučkům sice o něco déle než minulý týden Lvíčatům, ale mohu s uspokojením konstatovat, že jim to šlo velice dobře.

Hned po snídani jsme odešli kousíček nad Borůvku, na takovou tu planinku, kde už byly připraveny lístečky s různými moudry či příslovími. Každý měl najít nezávisle na ostatních a opsat všech patnáct textů, a pak běžet do cíle, který byl u srubu. A věřte nebo ne, opět byla nejlepší Anička.

Vzhledem k tomu, že i zpět do města jsme jeli hromadnými dopravními prostředky, museli jsme začít balit ještě před obědem a dokončit to vzápětí po něm. Stihli jsme to vcelku rychle, takže nám ještě zbyl čas na minutové liščí oháňky, ve kterých byl nejúspěšnější Ajdam.

To už jsme se ale museli rozloučit s naším tábořištěm a vydat se do Potvorova na autobusovou zastávku. Tímto dopravním prostředkem jsme se svezli do Kralovic na náměstí, odkud jsme museli přejít pěšky na vlakové nádraží, kde na nás čekal opět Tumaj, tentokrát s Detrem, Hankou a Karolínou, které vzal na tuto část cesty do auta, abychom ušetřili za autobus a aby mu pohlídali věci na vozíku, když šel do obchodu koupit pití pro všechny.

Cesta dvěma vlaky, tedy ještě s jedním přestupem, a pak kladenské nádraží, kde nás čekali rodiče a kde byla výprava vyhlášením nejúspěšnějšího člena v bodování zakončena.

Podle výsledků, které jsem v průběhu vyprávění o této výpravě prozrazoval, by se dalo usoudit, že tou nejúspěšnější byla Anička, ale omyl! Nejvíce bodů nasbíral, a tudíž i důkaz dostal, Ajdam.

Fotografie z celé akce jsou zde


tumaj
2013-09-15
počet zobrazení: 2056
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0