Rozdávání diplomů
Rozdávání diplomů
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


Společná výprava Pavoučků a Lvíčat

Oddílové Vánoce Pavoučků a Lvíčat

Zahájení dlouho očekávaných a členy Lvíčat i Pavoučků oblíbených oddílových Vánoc letos vyšlo na pátek třináctého a kdo chce tvrdit, že třináctka v kombinaci s pátkem jsou smolné, tomu můžeme tuto pověru vyvrátit. Nám vyšlo úplně všechno.

Předem přihlášení členové našeho oddílu se sešli načas před rozdělovským kostelem, odkud nás čekala cesta pěšky do Libušína, kam Tumaj se Standou a jedním tatínkem odvezli naše věci.

My za nimi dorazili tak akorát na večeři, po které následovala soutěž venku ve tmě. Nikdo z nás netušil, že se právě rozdělujeme do šesti čtyřčlenných družstev. Více jsme toho první den nestihli.

V sobotu ráno jsme hned po snídani vyrazili ven k lesu, kde nám Bahňák nadiktoval, co všechno z přírodnin máme sehnat. To byla jednak soutěž kdo dříve, a pak jsme si ty přírodniny odnesli na základnu, kde jsme s nimi pracovali dál. Všechny požadované věci měli první Píďa s Jirkou, Trumpetkou a Hankou.

Pro druhou soutěž připravil Bahňák poměrně krátkou trať, kterou označoval provaz, po kterém jsme měli proběhnout se zavázanýma očima. Samozřejmě to bylo ve družstvech, a tak záloželo i na tom, jak jsme se dokázali dohodnout. Tady byli nejrychlejší Kryštof s Lukášem, Ajdamem a Honzou.

Některým dětem začala být zima od nohou, což svědčilo o nepříliš dobré obuvi do tohoto prostředí, ale vedoucí to vyřešili tím nejsprávnějším způsobem. Vyšli jsme na kraj louky, postavili se všichni do řady a byl nám zadán další úkol pro družstva: Dostat se co nejrychleji k základně. V cíli byla ta družstva, kterým dorazil i poslední člen. Nejrychleji to zvládli Judman se Sofií, Violou a Starostou.

Dopolední program vyvrcholil výrobou ozdob na slavnostní štědrovečerní stůl. Každá skupina mohla použít všechny přinesené přírodniny plus věci z kápézetky, třeba drátek, nit a podobně. Na druhou stranu byly předepsány tři oříšky, tři šišky a další věci, které chybět nesměly. Tyto výtvory hodnotili vedoucí a ti vybrali jako nejlepší dílo Judmana s Violou, Starostou a Sofií.

První část odpoledního programu zabrala výroba origami, tedy papírových ozdob. Každé družstvo mělo vytvořit podle návodu andělíčka a další libovolnou figurku, plus alespoň dva metry dlouhý řetěz z barevných papírů, který byl pak použit na náš vánoční stromeček. I toto se hodnotilo a nejlépe dopadli Trumpetka, Hanka, Jirka a Píďa.

Ještě než jsme se pustili do přípravy našich Vánoc, proběhla soutěž v házení oříšky na terč. Celé družstvo se postavilo do řady a naráz každý hodil oříšek. Dosažené body se sčítaly v každém kole a konečný výsledek vzešel po sečtení všech šesti kol. Nejlepší byli Judman se Sofií, Violou a Starostou.

Bylo pozdní odpoledne a my se rozdělili do zcela odlišných skupin, než ve kterých jsme soutěžili. Nyní jsme totiž připravovali všechno na slavnostní večer. Jedna skupina se pustila do zdobení stromku, druhá zajistila slavnostní tabuli, další se postarala o svíčičky do skořápkových lodiček, jiní kamarádi naaranžovali cukroví na tácy a ti poslední připravili štědrovečerní menu.

Pak jsme se všichni převlékli do slavnostního a postupně jsme vcházeli za doprovodu vánoční hudby do spoře osvětlené klubovny, kde bylo všechno nachystáno k naší vánoční večeři. A pod stromečkem? Tam bylo dárků, že jsme je potom rozdávali hodně dlouho.

Jenže předtím jsme si pochutnali na bramborovém salátu se sekanou, které letos připravily dvě maminky a určitě s velkou láskou, protože jak jinak by nám to mohlo tolik chutnat. Je fakt, že někteří nechtěli salát, jiní sekanou, ale to jsme vyřešili tím, že každý z těchto nejedlíků dostal pouze to, co chtěl, jeden hoch dokonce jenom chleba se sýrem.

A dárečky? S těmi byl každý spokojen. Některé byly opravdu jen maličkosti, ale kolikrát i taková drobnost potěšila více než velký dar. A v tom množství, které každý obdržel, našel vždy něco skvělého.

Když byly všechny dárky předány a rozbaleny, přešli jsme do jídelny, kde jsme se sesedli okolo toho největšího hrnce, který tady měli a na kterém jsme pak pouštěli skořápkové lodičky. Byla to zvláštní podívaná, zvláštní hra světel a stínů.

Teprve když dohořela poslední svíčička, došli jsme si rozkrojit jablíčka a pokud vím, tak tam všichni měli hvězdičku.

To už jsme po sobě uklidili a šli hrát tradiční velkou hru na způsob televizních vědomostních soutěží. V přestávce pak došlo na cukroví, které bylo tak dobré, ale naše bříška stále ještě plná od slavnostní večeře. Hru jsme dohráli a jejím vítězem se stalo Kryštofovo družstvo, ve kterém byli ještě Honza, Lukáš a Ajdam.

Byl čas jít spát a my usínali s pocitem krásně prožitého dne, který vyvrcholil překrásným večerem.

Poslední den této vícedenní výpravy byl zahájen samozřejmě snídaní, po které následovala další znalostní soutěž, ve které byli tentokrát nejlepší Judman s Violou, Sofií a Starostou.

Protože nás bylo hodně, mohli jsme si po dlouhé době zahrát živé pexeso, kde hrací kartičky nahrazují lidé. Dva soupeři odejdou za dveře a ostatní vytvoří dvojice, které se dohodnou na společném zvuku či gestu. Vedoucí pak hráče porůznu rozesadí a zavolá soupeře zpoza dveří. Ti se klasickým způsobem snaží najít k sobě patřící dvojice.

Po několika kolech jsme si předvedli, jak vypadá ve velkém počtu Mafie, kterou zpravidla hrávají pouze starší.

Mezitím Bahňák na chodbě připravil slalom, kterým musel každý proběhnout, s tím, že před sebou kopal míček. Jakmile byl ten kulatý neposeda dopraven na určené místo, mohl závodník běžet co nejkratší cestou do cíle. Zvítězil Judman, druhý byl Píďa a třetí příčku obsadil Pavouček Lukáš.

Než byl připraven oběd, zahráli jsme si na pořadí a tudíž i na body hru Na blázny – verzi „Jedna, jedna – dva, dva“, kterou vyhrál Píďa.

Po obědě následovalo balení, uklízení, a protože nám to šlo velice dobře, stihli jsme ještě sprint v lezení pod stoly, kde byl nejrychlejší Judman a hned za ním opět rychlonohý Lukáš.

Blížila se chvíle našeho odchodu, a tak jsme se oblékli a šli na zahradu zahrát si ještě na babu, která se předávala stržením soupeřovi čepice. Pak už jsme ale museli jít na autobus, kterým jsme se převezli naproti rozdělovskému kostelu, kde nás již očekávali rodiče.

Tumaj nás seznámil s výsledky bodování na této výpravě. Ze Lvíčat byl nejlepší Judman a z Pavoučků Lukáš. Poté jsme se již rozloučili.

Fotografie z Vánoc jsou zde

Fotky od Standy


tumaj
0000-00-00
počet zobrazení: 2059
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0