Na louce hrajeme ringo...
Na louce hrajeme ringo...
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


300. výprava Lvíčat

Jubilejní třístá padesátá výprava

Na jubilejní výpravu Lvíčat jsme se sešli u Rozdělovského kostela v 8:15. Celkem se nás tu sešlo jedenáct členů a tři vedoucí. Byli to Ája, Bára, Cibulka, Hanka, Kája, Starosta, Píďa, Kryštof, Detr, Judman, Fanda a vedoucí Tumaj, Bahňák a Standa.

Od kostela jsme šli směrem dozadu kolem benzínové pumpy a ke hřbitovu. Došli jsme na okraj lesa a Tumaj řekl: „DESET!! Raz, dva, tři“ atd… Více lidí bylo nenalezených, než nalezených. Poté nám Standa jako vždycky na každé výpravě a schůzce dal šifru, která byla obrázková. Z těch obrázků jsme měli vyluštit nějaké slovo, které jsme měli říct Standovi. Šlo o správnost slova, ale měli jsme více pokusů. V této soutěži zvítězila Ája. Slovo, které jsme měli vyluštit, bylo SLUNEČNICE. Vždy jsme si vzali první počáteční slovo z každého slova na obrázku.

Šli jsme dál po cestě a na užší cestě byla další soutěž. Nastupovalo se každý s každým. Tumaj nám rozdal čísla od jedné až po jedenáct. Standa vyndal z batohu cédéčko, které bylo jednou stranou nějak potisknuté. Jak jsme nastupovali každý s každým naproti sobě, tak nám Standa rozdal, kdo kterou stranu cédéčka bude mít. Například já jsem nastoupila s Bárou a Standa nám rozdal strany toho cédéčka a když spadla strana s potiskem, kterou jsem měla já, tak jsem musela Báru chytit ve vyznačeném území, pokud Bára utekla za to vyznačené území, tak jsem měla smůlu já a bod ona. Hrálo se na dvě výhry, potom se výsledek nahlásil Bahňákovi. V této soutěži zvítězil Kryštof.

Sotva jsme ušli kousek, už byla další desítka. Popošli jsme asi sto metrů a Tumaj řekl, ať si sundáme batohy a že Kryštof s Juddym budou kapitáni a mají si k sobě vybrat lidi. Standa mezitím do trojúhelníkového pole rozházel nějaké malé papírky. Když jsme se rozdělili na ta družstva, tak nám Standa řekl, o co půjde. Šlo o to, že Standa řekl nějaký stát, který měl napsaný na papíře, a my jsme v tom trojúhelníkovém poli museli najít jeho hlavní město. Když jsme ho našli, řekli jsme: „Mám“ a papírek dali Standovi, který si to zkontroloval, jestli je to správně. Z každého družstva vždy na jedno hlavní město vybíhal jeden, pokud ti první nemohli najít papírek s hlavním městem, tak jim vyběhla další dvojice pomoct. Tady vyhrálo Kryštofovo družstvo a byli to Kryštof, Starosta, Detr, Bára, Ája a Cibulka.

Vzali jsme si batohy a šli dál, a najednou „SEDMNÁCT“!! Jeden, dva, tři….. Všichni se rozutekli, ale problém byl, že tam kam se skoro všichni schovali, byla cesta, ze které bylo vidět téměř všude, kde byla většina schovaných. Až na pár jedinců byl téměř každý nalezen.

Poté, co si Tumaj zapsal body, kdo byl nenašlý, tak se šlo dál po široké cestě. Okolo nás byl dobrý terén na lovce s lukem a my prosili Standu, jelikož měl program, abychom si zrovna tady tuto hru zahráli, ale než si to Standa rozmyslel, tak Tumaj řekl, ať zastavíme, že tu bude oběd. Ája měla domácí okurky od babičky, které jsme jí skoro všechny snědli.

Když se všichni pořádně najedli a napili, tak nám Standa ukázal pole, kde se bude hrát lovec s lukem. Některým se ještě muselo vysvětlit, jak se to hraje. Jako první lovec byl Standa, kterého vystřídala Cibulka, a poslední Píďa.

Po hře si Standa od některých půjčil šátky na vyznačení hracího pole. Potom nám vysvětlil další soutěž. Zase v trojúhelníkovém poli byly připnuté papírky se zápornými a plusovými čísly, kterých bylo třináct. My jsme těch třináct čísel museli najít, opsat si je na papír, sečíst je a odečíst a napsat výsledek na papír a co nejrychleji odevzdat Standovi. Celkový výsledek vyšel čtyři. Nejdříve šlo o správnost vypočteného výsledku a potom rozhodovalo pořadí, v jakém jsme odevzdali své odpovědi. V této soutěži zvítězila Cibulka.

Šli jsme po cyklostezce, kde jsme u závory udělali společnou fotku a Tumaj využil závory, protože si nechal stojánek na foťák doma. Poté jsme přešli silnici a šli rovně po cestě. Byli jsme na užší cestě a sundali jsme si batohy a Standa nám vysvětlil další soutěž. Šlo o to, že jsme museli hodit tenisákem o zem a ten se nám musel co nejvíckrát odrazit od země. Byla celkem tři kola a výsledky se tu sčítaly. V této soutěži vyhrála Hanka.

Během vyhlašování výsledků začalo pršet, tak jsme se museli schovat do smrkového lesa hned vedle cesty. Potom si Tumaj zapsal pět bodů, kdo měl pláštěnku. Pak se nás Standa zeptal, jestli chceme na další soutěž dvě nebo tři kola. Řekli jsme dvě. Poté co nám Standa řekl, o jakou soutěž půjde, moc lidí nebylo šťastných. Hráli jsme brtníka. Museli jsme si najít strom, který nám vyhovoval, a na tři, dva, jedna, včil! jsme se nějak na ten strom museli pověsit a vydržet tam co nejdéle. Do toho nám začalo strašně pršet. Sčítaly se trestné body, kolikátí jsme skončili. V této soutěži zvítězila Cibulka.

Rychle jsme si vzali batohy a přidali do kroku, protože začalo hřmít. Vzali jsme to zadem do klubovny. Měli jsme to akorát, protože když jsme tam přišli, začalo pořádně pršet. V klubovně jsme se napili a nasvačili a rovnou se šlo na program. Na další soutěž jsme se měli rozdělit zpátky na ta družstva a Standa se nás zeptal, jaké chceme písmeno – K, nebo P. Kryštofovo družstvo si vybralo písmeno K a na druhé družstvo zbylo písmeno P. Úkolem bylo najít a dát na stůl co nejvíce věcí na to písmeno, které jsme si vybrali. Byl na to určitý čas. Kryštofovo družstvo mělo dvanáct věci a Juddyho věcí pouze jedenáct.

Potom jsme si sedli na židle do dlouhé řady, abychom viděli na Standu, který seděl před námi na stole. Vysvětlil nám další soutěž, která byla zajímavá. Vedoucí si myslel jedno slovo (podstatné jméno) a my jsme se Standy museli ptát otázkami, na které se dalo odpovědět jednoznačně ANO, nebo NE. Když jsme věděli, co to je, zvedli jsme ruku a řekli jsme, co to je za slovo. Když to bylo správně, měli jsme bod. Kdo měl dva body, končil. V této soutěži vyhrál Detr.

Poté jsme vyndali zbylé dva stoly a Tumaj řekl, ať si připravíme kulivo. Tumaj si zapsal, kdo má kolik kuliva a jestli všichni mají nárukávníky. Celkem jsme mohli dostat dvacet bodů. Jako kapitáni byli zase Kryštof a Juddy. Když byla vybrána družstva, mohli jsme si udělat ze dvou stolů a židlí nějakou pevnost. Jako první zvítězilo Kryštofovo družstvo. Potom si měli Bahňák se Standou k sobě vzít jednu holku a jednoho kluka. Vybrali si k sobě Káju a Juddyho. Zbylí lidé byli jako druhé družstvo. Druhé družstvo porazilo Standu a spol. Napotřetí se vrátila družstva jako při první hře. Tentokrát zvítězilo Judmanovo družstvo.

Po hře jsme vše uklidili a vyhlašovalo se bodování za celou výpravu, kterou vyhrála Cibulka.

Dodala Cibulka

Fotografie z jubilejní výpravy jsou zde


Tumaj
2014-09-16
počet zobrazení: 2114
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0