Trakaře
Trakaře
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


352. výprava Lvíčat a 122. výprava Pavoučků

Společná výprava Pavoučků a Lvíčat

Sešli jsme se jako vždycky, když se jede s Pavoučky do Řevničova, na hlavním vlakovém nádraží pod vrbou. Bylo nás dvacet, tedy sudý počet, který se snadno rozděloval do družstev. Z Kladna jsme jeli vlakem do Řevničova. Ve vlaku jsme dostali papír s otázkami, na které se odpovídalo pouze ano, nebo ne. Byly to otázky z večerníčků.

Od řevničovského nádraží jsme se vydali směrem nahoru do lesa. Na takovém malém paloučku, kde bylo hodně vody a bláta, byla první soutěž s tím, že se Pavoučci a Lvíčata počítají dohromady. Ta soutěž se jmenuje Kolík ke kolíku. Z provazu se udělal velký kruh. Všichni si vzali svůj výkonnostní kolík a stoupli si okolo kruhu. Dovnitř do kruhu se zabodl cílový kolík. A po odstartování tři, dva, jedna včil, jsme museli hodit svůj kolík co nejblíže ke kolíku uprostřed. V této soutěži vyhrál Fanda.

Druhá soutěž byla na družstva. Museli jsme se rozdělit do družstev. Byli celkem čtyři kapitáni: Cibulka, Píďa, Judman a Kryštof. Rozdělili jsme se a Tumaj nám vysvětlil, oč půjde. Šlo o to, udělat co největšího hada ze šišek, ale šišky se musely dotýkat jedna druhé. Pokud někde byla mezera, měli jsme smůlu. Nejdelšího hada mělo Cibulčino družstvo. Ušli jsme kousek cesty a zase byla soutěž na družstva. Každý dostal na schůzce tenisový míček, který si měl vzít na výpravu a který byl potřeba k této soutěži. Do důlku se dal o něco větší gumový míč, který jsme měli po odstartování dokutálet údery tenisáků až ke Standovi. Potom se nám stopoval čas. Tady vyhrálo Píďovo družstvo.

Vzali jsme si batohy a šli dál do mírného kopce a na jeho vrcholu byl souboj na jednotlivce. Museli jsme si stoupnout za čáru a hodit míč tak, aby se dotkl vyznačeného pole a dokutálel se co nejdál do zatáčky. Komu míč vyjel z cesty, tam se mu zabodl kolík. Celkem byla tři kola. Vyhrál Honza z Pavoučků. Když byla tato soutěž u konce, mohli jsme začít obědvat.

Později jsme šli obvyklou cestou k našemu malému lomu. Ještě než jsme tam došli, byla další soutěž, tentokrát na dvojice. Museli jsme se rozdělit do dvojic tak, že musela být holka s klukem. Na koho nezbyla holka, musel být kluk s klukem. Povinností obou z té dvojice bylo chytit se za ruce, otočit se a jít nebo běžet pozadu do kopce až nahoru, kde stál Bahňák, kterého jsme se museli dotknout.

Když všichni došli nahoru, kontrolovali jsme si ty papíry s otázkami z večerníčků. Za každou správnou odpověď byl bod a maximální počet bodů bylo třicet.

Další souboj byl na družstva. Jeden z družstva si vzal šátek. Jednotlivá družstva se spojila do vláčků a ten poslední si zastrčil šátek za kalhoty, aby mu kus vyčníval. Po odstartování musel ten první v družstvu vytáhnout jinému družstvu šátek. Které družstvo mělo dvě výhry, skončilo. Když se družstvo někde rozpojilo, automaticky vypadlo. Vyhrálo Kryštofovo družstvo.

Další soutěž byla na jednotlivce. V hracím území bylo rozmístěno šestnáct lístečků se slovy a všechna slova dávala postupně jednu větu, kterou jsme museli rychle běžet říct Standovi. V této soutěži vyhrál Judman. Po vyhlášení výsledků jsme rychle běželi sesbírat papírky a připínáčky. Bod za papírek a bod za připínáček. http://lvicata56.rajce.idnes.cz/2014_05_17_-_Spolecna_vyprava_Lvicat_a_Pavoucku/ Po posbírání jsme si museli rychle sbalit věci a jít svižným tempem na nádraží, protože se k nám hnala bouřka. Stihli jsme to akorát, protože když jsme došli na nádraží, tak začalo poprchávat a v Rozdělově U Zvonečku se pořádně rozpršelo, tak jsme rychle hnali do klubovny. Skoro každý byl úplně mokrý.

Na další soutěž se vyndalo deset párů židlí, které se daly vedle sebe. Ke každé židli se dalo pět kostek. Tato soutěž byla na jednotlivce. Každý dostal číslo od jedné do dvaceti a postupně jsme nastupovali každý s každým. Cílem bylo co nejrychleji dát na sebe pět kostek, aby nespadly. Kdo splnil úkol, musel zdvihnout ruku a říci: „Mám“. Hrálo se na jedno vítězství a vyhrál Píďa.

Další souboj byl na družstva. Každé družstvo si vyndalo pět tenisáků. Postupně nastupovali každý z jednoho družstva proti sobě. Šlo o to, co nejrychleji maximálně na pět pokusů shodit svoji kuželku. Pořadí z jednotlivých kol se sčítalo. Vyhrálo zase Píďovo družstvo.

Následovala soutěž na jednotlivce. Museli jsme vzít židle a dát je za sebou jako vláček. Každý, kdo nastupoval, dostal pět tenisáků, které musel prohodit pod všemi židlemi až na konec. Když projel tenisák pod všemi židlemi, bylo to za deset bodů, když předposlední devět, a tak dál. Výsledky se sčítaly. Byla celkem dvě kola. Vyhrála Cibulka.

Na další souboj mezi družstvy se vyndala hrací síť a míč. Družstva postupně nastupovala každý proti každému a hrála se tradiční přehazovaná, ovšem s malým měkkým míčkem. Celý turnaj vyhrálo Judmanovo družstvo.

Poslední soutěž na této výpravě byla se šátky. Všichni jsme udělali velký kruh ze židlí a vyndali si šátek, na kterém jsme si udělali uzel. Uprostřed kruhu byla nalepená páska a po odstartování jsme museli šátek hodit k pásce. Kdo byl dvakrát nejblíže k cíli, končil, což se podařilo Starostovi.

Zatímco Tumaj počítal výsledky bodování, my si zahráli ještě malou hříčku, která se již nebodovala.

Zcela na závěr Tumaj vyhlašoval výsledky bodování za celou výpravu. Z Pavoučků byl nejlepší Tom a ze Lvíčat Píďa.

    Cibulka

Zde klikněte pro zobrazení fotografií z akce [zde](http://lvicata56.rajce.idnes.cz/2014_05_17_-_Spolecna_vyprava_Lvicat_a_Pavoucku/


Tumaj
2014-09-23
počet zobrazení: 2055
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0