Hodina Českého jazyka
Hodina Českého jazyka
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


353. výprava Lvíčat

Závěrečná výprava Lvíčat na Borůvku

Na naši závěrečnou výpravu na Borůvku nás jelo z osmi přihlášených jenom šest, protože Detr a Ája byli nemocní. Kdo dnes ještě scházel, byl Fanda, kterého rodiče přivezou zítra, až se vrátí ze školy v přírodě. Od hlavního vlakového nádraží jsme odjeli třemi auty až k lávce u Spálenkova mlýna. Tady jsme si museli vzít batohy na záda a jít po svých až nahoru k Borůvce.

To první, co jsme museli udělat, bylo dojít pro vodu a dřevo. Ještě jsme uklidili okolo ohniště, protože lidi, co tu byli před námi, po sobě „zapomněli“ uklidit. Když jsme se sešli opět všichni, večeřelo se a nařezalo se dříví, aby bylo čím topit. A protože nám pokročil čas tak jsme šli spát.

Příští ráno jsme vyrazili k paní Janské do Chrašťovic doplnit zásoby. Mezitím odjel Hop, který jel s námi jako odvoz. Po návratu jsme si zahráli karetní hru Beng, beng! Jedná se o zabití šerifa bandity, či naopak.

Ještě před obědem jsme si stihli dát velký azimutový běh. Každý obdržel buzolu a v intervalu tří minut jsme byli vysíláni do terénu. Papírek, který byl na stromě, nás informoval o směru naší trasy a vzdálenosti k dalšímu azimutu. Krom toho bylo na každém stanovišti číslo, které jsme buď přičetli, odečetli, znásobili jím či dělili. Výsledné číslo vyšlo dvanáct. Azimutový běh vyhrál Judman.

Pak nastal čas oběda a po malém odpočinku, aby nám slehlo, jsme hupli do plavek a šlo se k vodě plavat. Voda nebyla nejteplejší, ale protože bylo dost horko, prima jsme se osvěžili.

Ve vodě jsme měli další soutěž s kanystry. Kanystry jsme naplnili vodou tak, aby se nepotopily, a my jsme po odstartování plavali směrem ke Standovi, který měl kanystry u sebe, a po jednom jsme je vynášeli na břeh ke stromu. Po vynesení posledního a po dotyku stromu, se nám stopnul čas. Soutěž vyhrála Hanka.

Po skončení soutěže jsme u studánky kanystry řádně vypláchli a naplnili pitnou vodou. Další soutěž byla sednout si na kraj cesty ve vzdálenosti, která nám bránila opisovat. Bahňák nám pískal morseovkou větu, která nám dávala pokyn, co máme dělat. Museli jsme každý z nás sebrat jeden kanystr plný vody a donést ho ke Standovi, který ležel pod Borůvkou. Jako první byla Cibulka.

Když jsme byli všichni pod schody, tak nás celou výpravu nahnali vedoucí na hledání papírků, kde byla čísla… Úkolem bylo najít papírek s co nejnižším číslem a rychle ho odevzdat Bahňákovi. Číslo z papírku a pořadí, ve kterém jsme lístek odevzdali, se sčítalo.

Jako další jsme si zahráli hru „Citadela“, kde jsme stavěli co největší množství budov, kdo měl nejvíc domečků, ten byl vítěz. A pak znovu beng!

Pak přijel Fanda, a tak jsme se navečeřeli a když nastalo šero, byly rozmístěny v okolí srubu na stromech opět papírky s čísly a my jsme je po odstartování s co největší rychlosti sbírali.

Dále jsme hráli škatulata, škatulata, hejbejte se o podpisy. Tuto soutěž vyhrála opět Hanka. Po odehrání jsme se odebrali na Borůvku, kde nám Tumaj hrál na sladké dřevo písničky na přání.

Další den ráno po snídani jsme šli na palouček nad Borůvkou a tady jsme hráli další dvě soutěže. První byla hod Tumajovým něčím (zde to byla papuč), kterou jsme měli dopravit co nejdál. Druhá soutěž byl hod vlastní botou ke kolíku. Obě soutěže vyhrál Starosta.

V klidovém programu, který jsme si sami již v pátek zvolili, jsme hráli Citadelu na body a ještě před obědem jsme hupsli do vody a trochu se zchladili. Cestou zpátky na Borůvku jsme si zahráli letadla v mlze. Cílem téhle soutěže je dojít se zavázanýma očima k vedoucímu, který píská na píšťalku. Vyhrála Cibulka.

Po obědě jsme si zabalili a vedoucí vyhlásili celkové výsledky z hledání papírků s čísly. Vítězem byl Starosta. Za odměnu v této soutěži jsme krom bodů dostali Mozartovy koule.

Rozloučili jsme se s Borůvkou a vydali se směrem dolů k autům. Tam jsme naložili batohy, které nám Bahňák a Tumaj odvezli do Chrašťovic, kde na nás čekal ještě pan Homolka, Starostův táta s manželkou. Přeložili jsme některé batohy a odjeli jsme do Kladna na vlakové nádraží, kde tato vícedenní výprava, poslední v tomto oddílovém roce, končila.

Cibulka a Tumaj

Zde klikněte pro zobrazení fotografií z akce zde

A ještě obrázky od Standy zde


Tumaj
2014-09-23
počet zobrazení: 2057
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0