Natahování kabelu
Natahování kabelu
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


Svatba Dumbo a Bahňáka

Dva z našich vedoucích jsou manželé

Dlouhá léta působí ve Lvíčatech i v Pavoučcích vedoucí Miroslav Vykydal zvaný Bahňák a několik posledních let Petra Techmanová – Dumbo. Ti dva se znají od svých dětských let, kdy se vídali na společných letních, ale ponejvíce zimních táborech, pořádaných naším táborovým klubem.

Jako děti si vyznávali sympatie třeba kradením čepice či posměšky na toho druhého. Když se

pak setkali po letech již jako dospělí, zjistili, že si nejsou lhostejní a že jeden druhého uznává pro to či ono, že jeden druhého má právě pro to rád.

„Mně se při této příležitosti dostalo velkého vyznamenání, když mě Petra požádala, zda bych ji k obřadu odvedl jako nevěstu právě já.“ říká vedoucí našeho oddílu Jiří Tůma – Tumaj a pokračuje: „Samozřejmě jsem souhlasil! Byl jsem na mnoha svatbách, a jak říkávám, hrál jsem tam jednou i roli ženicha, mnohokrát svědka, prostého svatebčana, o rolích příbuzného nemluvě. Jako „otec“ jsem měl ovšem premiéru.“

A Jiří Tůma ještě jednou, ovšem Katůma (Tumajův syn) byl na svatbě Dumbo a Bahňáka jako svědek spolu se sestrou nevěsty Jitkou Techmanovou, v okruhu našeho tábornického klubu známou jako Muška. Ta s námi také leccos zažila, i když v jiném oddíle.

O chystané svatbě se samozřejmě dozvěděli i naši současní členové, jejich rodiče a také Staří lvi, mnozí Bahňákovi souputníci, kteří s ním chodili před lety do oddílu jako řadoví členové. Tak se stalo, že se v zámecké zahradě sešla celá galerie Lvíčat, Pavoučků a těch, kteří k nám chodili třeba i před dosti lety.

Z Pavoučků si tuto příležitost nenechali ujít Ajdam a Lukáš, ani jejich maminky, ze Lvíčat Ája, Píďa, Fanda, kteří tu měli oba rodiče, Karolína, jako sestra z otcovy strany, kterou doprovodila nejen maminka s tátou, ale i bratr (Dáda) s dalším bratrem Sašou. Podívat se přišla i bývalá členka Lvíčat Naty se svoji maminkou, která pracuje s Dumbo.

U starých lvů byly zvědavé maminky Fandy Bureše a Martina Šíchy, kteří samozřejmě také nescházeli. Samostatně dorazili Zdeněk Drda – Drak, Vojta Kaláb, Jan Leopold – Hluk, Zdeněk Hašek, bratr Áji, již zmíněný Katůma a nescházel Standa Lepič, kterého doprovodila maminka.

Uznejte, že z naší strany tady bylo hodně známých.

Obřad v zámecké zahradě byl překrásný, stejně jako počasí, které naší dvojici na tento nezapomenutelný den, vyšlo. Oddávající, paní magistra Bendlová, hovořila věcně a ne zbytečně dlouho. Pak se postupně z úst obou snoubenců ozvalo ono důležité ANO. Ještě nezbytné podpisy novomanželů a svědků a pak první manželský polibek.

Gratulace nebraly konce, vždyť jestli jsem to dobře počítal, od Lvíčat včetně rodičů tu bylo třicet jedna gratulantů. zastoupeni byli samozřejmě i příbuzní nevěsty a ženicha.

K pořádné svatbě patří jako samozřejmost focení, o které se jako hlavní fotograf staral Zdeněk Hašek. Vedle toho fotil i Tumaj, jehož aparát v době plnění tatínkovské povinnosti obsluhoval Standa. Díky tomu máme i na našich fotostránkách, potažmo i v našem časopise, dostatek vzpomínkových obrázků.

Manželský pár spolu s dalšími svatebčany po obřadu v zámecké zahradě odjel pár do místa bydliště ženichovy maminky, kde probíhala veselice, mimo jiné i za vydatné pomoci Cibulky a Judmana, kteří novomanželům pomáhali starat se hosty. Katůma pak prokázal, že je nejen vynikající vedoucí dětského kolektivu, ale že umí zabavit i dospěláky kupříkladu na svatbě.

Tak hodně hezkého, dostatek porozumění a spoustu sil čelit i nepříjemnostem. GeTe

Pro zobrazení fotografií z akce klikněte zde


tumaj
2014-09-23
počet zobrazení: 2063
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0