...mezi batohy
...mezi batohy
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


354. výprava Lvíčat

354. výprava Lvíčat – do okolí Kladna

Na naši první oddílovou výpravu jsme se sešli v Rozdělově u kostela. Sešlo se nás tu celkem deset a byli to Áňa, Bára, Cibulka, Fanda, Hanikulik, Judman, Lukáš, Ríša, Sofie a Starosta, dále i vedoucí Tumaj a Standa, ale byl pozván i Kryštof, který se přiřítil na poslední chvíli a který zde působil také jako vedoucí.

Cílem výpravy byly lesy Kladna. Od kostela jsme šli směrem dolů k Energii do lesa směrem na Libušín. Ještě nám Standa dal před lesem postřehovku, protože jsme šli kolem rozcestníku, kde bylo napsáno „Smečno“ atd. a on se nás zeptal, jak daleko je Smečno. A Judman místo aby si to nechal pro sebe, tak vykřiknul: “Šest kilometrů“. Na kraji lesa byla další postřehovka. Tumaj se nás zeptal, jestli se dalo z čísel na poznávací značce na autě sestavit číslo naší výpravy. Správná odpověď byla, že ne, což vyhrál Judman, Fanda a Starosta.

Šli jsme po cestě dál a cestou jsme potkali spoustu houbařů, až jsme zastavili na takovém plácku, kde byla první soutěž. Na celé výpravě měl program Standa, který už na schůzce začal téma škola, které nás provázelo i výpravou.

Nejdříve jsme museli vstát z postele, což byl strom, pak doběhnout do koupelny, vzít si kolem krku ručník, který byl na dalším stromě, pak běžet pro týden starou svačinu do batohu – pařez – a vyhodit ji do koše na další pařez a zpátky běžet dotknout se stromu a tady se nám stopoval čas. Byla dvě kola a vyhrál Judman.

Šli jsme rovně směrem dolů k rybníčku, ale nedošli jsme k němu úplně. Kousek od něj byl Standův tatínek, který nám udělal přednášku o ptáčcích. Říkal nám, jak je chytají, proč je chytá, protože jim dává na nožičku kroužek s číslem, ukazoval nám, kam dává sítě, a tak dál.

Po vyprávění o ptáčcích jsme obešli rybník a Standa nám dal poznávačku, měli jsme přiřadit k jednotlivým obrázkům názvy ptáků. Poznávání ptáků vyhrál Fanda. Obešli jsme rybník a šli do strmého kopce, až nahoru a rovně k mostu, kde byla tradiční koulovačka. Standa a Kryštof byli kapitáni a soupeřilo se o šátky. Byla tři souboje a nakonec vyhrálo Kryštofovo družstvo.

Po ukrutném boji jsme si dali oběd a vyrazili dál. Narazili jsme na cyklostezku. Zastavili jsme se a měli jsme hodinu matematiky. Standa nám dal na strom matematickou pyramidu, kterou jsme měli vypočítat a říct Standovi správný výsledek, který nám vyšel na vrcholu pyramidy. Vyhrál Starosta.

Na takovém pěkném plácku jsme si dali soutěž na uzle, kde na každém stromě byl papírek, na kterém byl napsán název uzle, který jsme měli udělat. Bylo to na čas a ten, kdo neudělal nějaký uzel nebo ho udělal špatně, dostal dvacet trestných sekund. Vyhrála Cibulka.

Narazili jsme na další rozcestník, za kterým byla další poznávačka, měli jsme určit na jakém stromě je rozcestník. Pak nám dal Tumaj těžší, jak se jmenovala rezervace, což tam bylo napsané na tabuli, to ale nikdo nevěděl.

Museli jsme přejít silnici a na druhé straně jsme u závory udělali fotku. O něco později jsme se zastavili a Standa vytáhl z batohu houbu a vysvětlil nám, o co půjde. Zpoza odhodově čáry jsme museli hodit houbu co nejdál. Byla celkem tři kola. Vyhrála opět Cibulka.

Šli jsme dál, teď dolů z kopce, a najednou jsme se zastavili a Standa nám vysvětlil další soutěž. Standa měl u sebe několik papírů s fyzikálními vzorečky. Vždy si jeden připnul na batoh, šel dopředu před nás a my jsme po odstartování museli běhat terénem, dokud jsme nezjistili, jaký je ten vzoreček. Když jsme ho věděli, museli jsme běžet za Tumajem a rychle mu to říct. I tady vyhrála Cibulka.

Pokračovali jsme dál a už jsme se stáčeli směrem ke Kladnu. Na rozcestí několika cest jsme si odložili batohy a poslouchali Standu. Tentokrát jsme měli hodinu tělocviku. Museli jsme vyběhnout pro tenisák, vzít ho a zpoza čáry hodit co nejblíže ke kolíku, pak vyběhnout, oběhnout takový trojúhelník a rychle běžet dotknout se cílového stromu. Tady se nám stopoval čas. Byla obvyklá dvě kola a vyhrál Judman.

Už jsme byli skoro u Kladna, ale čekala nás ještě poslední soutěž. V ohraničeném území byly rozmístěny papíry na stromech. Všichni startovali u jednoho stromu a po odstartování jsme museli vyběhnout a podepsat se na každý papírek. Těch papírků bylo celkem osmnáct. Když někdo měl podepsáno všech osmnáct papírků, rychle běžel ke startovacímu stromu a dotkl se ho. Kdo nebyl na nějakém papírku podepsán, automaticky byl poslední. Vyhrála Áňa. Pak jsme rychle sesbírali papírky a napínáčky. Papír + napínáček byly za dva body.

Počasí se nám vydařilo, krásně svítilo sluníčko, a tak celá výprava vyšla dobře. Během celého dne bylo i několik oblíbených desítek.

Už jsme byli v Rozdělově u kostela, kde se vyhlašovaly výsledky z celé výpravy. Celou výpravu vyhrála Cibulka.

Cibulka

Pro zobrazení fotografií z této výpravy klikněte zde


Tumaj
2014-10-08
počet zobrazení: 2056
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0