Palivce dělal Tumaj
Palivce dělal Tumaj
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


356. výprava Lvíčat

Podzimní toulání Lvíčat

Dodala Cibulka

Na výpravu jsme se sešli v 8:15 v Rozdělově u kostela. Sešli se jenom dva vedoucí: Tumaj a Standa a jedenáct Lvíčat: Áňa, Bára, Cibulka, Detr, Lukáš, Starosta, Píďa, Vojtas, Fanda, Sofie a Ríša.

Od kostela jsme šli po zelené turistické značce směrem na Velkou Dobrou. Prošli jsme okolo autobusové zastávky a zašli jsme do lesa, kde o kousek dál byla naše první soutěž. Na cestě se udělalo několik čar a na každou se položil jeden bonbón. Určitý jedinec, který nastoupil, musel za třicet tři vteřin vyběhnout, sebrat bonbón, běžet za čáru, běžet pro další, a tak nasbírat co nejvíce bonbónů. Bonbóny si pak mohl ponechat. Nejvíce bonbónů měli Áňa, Bára, Cibulka, Detr, Fanda, Lukáš a Starosta.

Pořád jsme se drželi zelené značky. Pak jsme zahnuli doprava a narazili jsme na cyklostezku, kterou jsme jen překřížili, a pokračovali jsme polní cestou. Prošli jsme okolo starého baráku, přešli jsme silnici a zašli do lesa.

Došli jsme k mohylovému pohřebišti, které je v lese a které se jmenuje Hora Velká Dobrá. Tady si všichni, kdo měli, vyndali provaz a bylo uzlové přezkoušení, které se skládalo se z několika částí. V první části se uzle vázaly na správnost. V druhé se vázaly na čas a ve třetí se vázaly na rychlost. Kdo byl poslední, vypadl. V tomto souboji vyhrál Píďa. Ještě si šli skoro všichni přečíst, co bylo napsáno na pomníku, a vyrazili jsme dál.

Prošli jsme Velkou Dobrou, až jsme došli k mostu, který vedl přes dálnici. Tady si každý vyndal tenisák, který dostal na začátku výpravy. Úkolem bylo hodit tenisák, aby se dotknul v označeném poli a dokutálel se co nejdál. Po dvou kolech vyhrál Vojtas.

Poté jsme přešli most a šli jsme přes pole na rozhlednu, kde jsme si dali oběd a pár soutěží. Na první soutěž jsme si museli vyndat tenisáky, protože jsme je museli prohodit mezerou mezi schody. Vyhrála Cibulka.

Později Tumaj udělal před schody velký terč. Všechny tenisáky se daly do jedné tašky. Jednotlivec musel vylézt až nahoru na rozhlednu a tenisáky házet po jednom do terče, aby nasbíral co nejvíce bodů. Body se za ta dvě kola sčítaly a vyhrál Fanda.

Už bylo hodně hodin a my jsme se museli pomalu vracet. Na mostě, přes který jsme šli i předtím, byla úplně ta samá soutěž, jako předtím, akorát jsme kutáleli tenisák z druhé strany. Vyhrál Detr.

Zase jsme prošli Velkou Dobrou a u potoka, přes který byl můstek, byla koulovačka. Aby nás byl sudý počet, hrál i Standa.

Šli jsme úplně tou samou cestou, ale pak jsme odbočili a šli jsme okolo Doks. Zahráli jsme si petang, akorát s bonbóny. Kdo měl dva bonbóny, končil a ještě dostal jeden bonbón navíc. Vyhrál Vojtas.

Další soutěž byla na družiny. V poli označeném šátky byly na stromech připnuty papírky se jmény Pavoučků a Lvíčat. Postupně z každé družiny proti sobě nastoupil jeden, tedy tři soupeři, a Standa vykřikl jméno a ti tři museli vyběhnout a v určeném prostoru najít lísteček s tím jménem. Vyhráli Medvědi.

Už jsme byli skoro u cvičáku a prošli jsme kolem té hrůzy, kterou si někdo nechal postavit, až jsme došli ke kostelu, kde Tumaj vyhlásil výsledky. Výpravu vyhrála Cibulka.

Pro zobrazení fotografií z této výpravy klikněte zde


tumaj
2014-11-26
počet zobrazení: 2055
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0