Kreslení plánu okolí
Kreslení plánu okolí
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


Oddílové Vánoce

Velké setkání celého oddílu na vánoční výpravě

Zahájení dlouho očekávaných oddílových Vánoc vyšlo na pátek 12. prosince. Přihlášení členové našeho oddílu se sešli v půl šesté před rozdělovským kostelem, odkud nás čekala cesta pěšky do Libušína, kam nám Tumaj se Standou odvezli naše věci.

Když jsme dorazili do základny, tak jsme si všichni sedli ke stolu v jídelně a Tumaj nás rozdělil do pokojů.

Po rozdělení pokojů jsme se navečeřeli a zahráli si liščí ocásky. Každý si dal za kalhoty šátek, aby mu aspoň půl šátku koukalo. Po odstartování si všichni navzájem snažili ty šátky vytahávat. Když zbylo posledních pět členů, měli bod, kdo měl dva body, končil. Vyhrálo jich několik a byli to Áňa, Ajdam, Fanda a Hanikulik.

Na další soutěž se židle musely dát do půlkruhu. Standa měl u sebe kostku. My jsme se přesunuli do chodby a Standa někde v jídelně tu kostku schoval. Pak nás do jídelny pustili a museli jsme hledat tu schovanou kostku. Kdo ji našel, neřval, kde je, ale šel si sednout na první, tedy nejlépe hodnocenou židli. Podle židlí se zapisovalo pořadí, které se sčítalo.

Už byl čas si jít lehnout, takže jsme si šli vyčistit zuby a Tumaj nám odpískal večerku.

V sobotu ráno dorazili ještě Majda a Bety. Hned po snídani jsme se rozdělili do družin. K Lvíčatovským družinám akorát přibyli Pavoučci. Petra se Standou nám připravili vánoční etapovou hru, kde jsme pomáhali Ježíškovi. Museli jsme splnit úkoly, aby Ježíšek mohl rozvézt dárky po celém světě.

V první etapě byly vlastně tři úkoly. V každé družině si musel každý udělat dvojici, se kterou splňoval trasu. Vyběhla první dvojice a u prvního stolu musela zabalit tři dárky, což představovaly tři šátky, a do každého šátku se muselo dát pět kostek a po jednom se ty dárky musely přesunout na protější stůl. Když tohle dvojice splnila, běžela ke druhému stolu, kde musela sestavit rozstříhaný obrázek. A u posledního třetího stolu musela dvojice sestřelit tři medvědy tenisáky. Pokud to splnila, vrátila tenisáky na stůl a běžela zpátky a vybíhala další dvojice z té samé družiny. Která družina byla nejrychlejší, vyhrála. Vyhráli Ropáci, tedy Ajdam, Cibulka, Detr, Fanda, Sofie, Bety, Jakub, Majda, Šimon a Viky.

Potom každá družina dostala papír, vybrala si jednoho, který byl ¨lepič¨. V jídelně byly rozházené rozstříhané kusy jízdenek, které byly barevně označené. Družina si vybrala barvu své jízdenky a musela co nejrychleji sesbírat všechny kousky jízdenky a slepit je na papír, který dostala. Vyhráli opět Ropáci.

Po tomto úkolu se všichni šli obléknout, protože jsme šli na zahradu splnit další úkol. Družiny se seřadily za sebe a dostaly igelitku. Za posledním byly na pingpongovém stole poskládané kostky. Úkolem bylo, že poslední vzal kostku, běžel dopředu a kostku pod nohama hodil do igelitky. A takhle furt dokola, dokud na stole nezbyla ani jedna kostka. Vyhráli Mufíci.

Ještě jsme stihli jít se projít do lesa, kde byla desítka a letadla v mlze na dvojice jako při prvním úkolu. Umístění dvojic se sčítalo do družin. A opět vyhráli Mufíci.

Vrátili jsme se přes kopec zpátky do naší základny, ale před základnou na hřišti byl další úkol. Museli jsme opravit rozbitý stroj, aby zase pomohl skřítkům balit dárky, kde vyhráli zase Mufíci.

Po tomto úkolu jsme měli hlad, tak jsme šli na oběd. Po obědě se všichni sesedli do velkého kruhu a hráli jsme: Jel jsem na oddílové Vánoce a vzal jsem si… Ten, kdo začínal, musel říct tuto větu a přidat nějakou věc, kterou by si vzal s sebou, a ten další musel zopakovat to samé, tu věc, kterou říkal ten před ním, a ještě doplnit svojí věc. Vyhrálo několik dětí, a byli to Majda, Viktorka, Viky, Jolana, Jana, Basti, Píďa, Judman, Hanikulik, Fanda, Cibulka, Áňa a Ajdam.

Jako poslední úkol před připravováním na oddílové Vánoce bylo vyrobit maximálně tři předměty, buď nějakou vánoční ozdobu, nebo dárek. Výrobky potom hodnotila porota, která se skládala z vedoucích.

Bylo už pozdní odpoledne a my se rozdělili do zcela odlišných skupin, než ve kterých jsme soutěžili. Nyní jsme totiž připravovali všechno na slavnostní večer. Jedna skupina se pustila do zdobení stromku, druhá se postarala o svíčky do skořápkových lodiček, další do připravování stolů, někteří zase aranžovali cukroví a ti poslední připravovali štědrovečerní menu. Pak jsme se všichni převlékli do slavnostního a postupně jsme vcházeli do jídelny, kde bylo vše nachystáno.

Pod stromečkem bylo letos tolik dárků, že se pak hodně dlouho rozdávaly. Ale nejdříve jsme si pochutnali na sekané a bramborovém salátě. S dárky byl snad každý spokojen, i když to někdy byly jenom maličkosti.

Když byly všechny dárky rozdané a rozbalené, odklidili jsme stoly a sesedli jsme se okolo velkého hrnce s vodou, ve kterém jsme si pouštěli lodičky.

Po lodičkách jsme šli hrát tradiční velkou hru na způsob vědomostní soutěže. V přestávce došlo na cukroví. Hru jsme dohráli a jejími vítězi se stali Ropáci. Byl čas jít spát. Všichni šli spát přecpaní salátem, sekanou a cukrovím.

Poslední den této výpravy byl zahájen samozřejmě snídaní, po které následoval další úkol etapovky, při kterém jsme zase museli pomoct Ježíškovi. Celá družina si navzájem svázala ruce šátky a stoupla si za sebe do řady. U prvního byla židle, na kterou se skládaly kostky. Družina si musela kostku podávat za zády a poslední ji položit na židli. Teprve pak se mohla dalšímu podat další kostka. Vyhráli Mufíci.

Na úplně poslední úkol dostala družina mapu, na které bylo zakreslené okolí základny a místo, kam jsme měli dojít, takže se všichni rychle museli obléknout do teplého oblečení. Když byla celá družina obléknutá, pak mohla vyrazit. Na kopci, kde byl hřbitov u svatého Jiří, byla šifra, kterou jsme museli vyluštit a pak rychle běžet zpátky říct výsledek Standovi. Heslo znělo dárky. A tady znovu vyhráli Ropáci.

Po obědě následovalo balení, uklízení, a protože nám to šlo velice dobře, stihli jsme si ještě zahrát hody mezi stoly. Stihli jsme i vyhlásit výsledky Ježíškovy etapovky, kde celkově vyhráli Ropáci.

Už byl čas na odchod, a tak jsme se oblékli a vyrazili na autobus, kterým jsme se svezli naproti rozdělovskému kostelu, kde na nás čekali rodiče. Tumaj vyhlásil výsledky z této výpravy. Ze Lvíčat i celkově byl nejlepší Ajdam a z Pavoučků pak Jana.

Cibulka

Pro zobrazení fotografií z této výpravy klikněte sem


tumaj
2014-12-20
počet zobrazení: 2058
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0