\
\"Já tam našel...\"
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


358. výprava Lvíčat

Lednová jednodenní výprava Lvíčat

První výprava Lvíčat roku 2015 připadla na sobotu 10. ledna, kdy by mělo mrznout, být sníh, mohlo by se sáňkovat…

Příroda ale měla jiný názor. Ten den bylo povětšinou krásně slunečno, i když foukal velice silný vítr, teploty vystoupily až na třináct stupňů celsia. Zkrátka – téměř jaro.

A jak to viděla Cibulka? Tady je její článek:

  1. Výprava Lvíčat

Naše výprava začala srazem u klubovny, kde se nás sešlo jenom sedm a byli to Bára, Cibulka, Detr, Fanda, Judman, Lukáš a Vojtas, plus vedoucí Tumaj a Bahňák. Ostatní co nepřišli, byli nemocní.

Od klubovny jsme šli mezi baráky do lesa a na hřišti kousek od vodárny jsme se zastavili a dali si batohy na lavičky. Před zahájením výpravy si každý vzal od Tumaje dva tenisové míčky. A právě na tuto jsme potřebovali tenisáky. Rozdělili jsme se do dvou družstev, kde byli kapitánky Cibulka s Bárou. Hráli jsme míčkem do míče. Do herního pole se dal velký míč a družstva se musela trefit tenisáky do míče, aby „dokutálela“ míč za soupeřovu půlku. Hrálo se na dva poločasy po pěti minutách. Vyhrálo Cibulčino družstvo.

Na hřišti byla taková lávka, přes kterou jsme museli co nejrychleji přeběhnout, na konci se otočit a to samé zase zpátky a oběma nohama se dotknout země. Nejrychlejší byl Judman.

Procházeli jsme se lesem, až jsme došli k bývalému cvičišti – stěně, na které bylo několik soutěží. Jako první jsme se museli co nejrychleji dostat přes zeď k žebříku a slézt po žebříku dolů a oběma nohama se dotknout země. Za dvě kola byl nejrychlejší Lukáš.

Další soutěž byla také na zdi, ale byla obtížnější. Museli jsme přeručkovat po kovové tyči, která vedla vodorovně na vrcholu zdi, a zase slézt po žebříku a nohama se dotknout země.

Jen o kousek dál bylo cvičiště s vodorovným žebříkem a my měli po tom žebříku ručkovat. Kolik šprušlí jsme přelezli, tolik jsme měli bodů, maximálně však patnáct.

Sbalili jsme si věci a šli dál lesem. Svítilo sluníčko a my se zastavili a Tumaj si od nás vybral šátky a označil jimi stromy. My se museli od startovního stromu trefit kolíkem do toho dalšího, a tak, až do všech označených stromů. Byla dvě kola a vyhrála Cibulka.

Mezi tím co jsme se v lese procházeli, potkali jsme Dumbo s Ájou a psy. Kousek od sletiště se u laviček udělalo pole z klacků. Polí bylo celkem šest a my se zpoza lavičky museli trefit takovým dřevěným kolečkem do každého pole. Kdo se jako první trefil do posledního pole, vyhrál, což byl Judman.

Odtamtud jsme šli po asfaltové cestě a na poli, kde foukal silný vítr a kde jsme jako první házeli lanem do dálky, kde vyhrál Judman. Pak byl petang, kde prasátko představovalo středně velký míč. V petangu vyhrál Lukáš.

Kroužili jsme v lese a pomalu jsme se zase vraceli k prvnímu cvičišti, ale na cestě jsme si dali další soutěž. Byla rozdělená na tři fáze. V první fázi jsme museli dokutálet tenisák co nejdál po cestě, tam kde nám sjel z cesty, tak tam odtud jsme zase kutáleli velký míč a pak jsme zase kutáleli kolečkem. Kde nám kolečko sjelo z cesty, tak tam se nám zapíchnul kolík. Vyhrála Cibulka.

O něco dál bylo přetahování lanem. Soupeř musel přetáhnout protivníka za půlku nebo donutit protivníka, aby se pustil provazu. Hrálo se na jedno vítězství a systémem každý s každým. Vyhrál Judman.

Nastala koulovačka a my se rozdělili do družstev, aby nás byl sudý počet, tak s námi hrála i Ája. Dali jsme tři hry.

Potom jsme hráli míčový hokej, kde hokejku přestavoval klacek a puk míč. Museli jsme oběhnout plácek a pak se míčem dotknout pařezu. Vyhrál Judman.

Došli jsme zase ke cvičišti. Vzali jsme si tenisáky a museli jsme ho hodit, aby se nám odrazil od zdi co nejdál. Měli jsme dva pokusy v každém kole. Vyhrál Judman.

Už se blížil konec výpravy a my zase došli k hřišti a teď jsme museli lávku co nejrychleji přeběhnout, ale museli jsme šlápnout na každé prkno, dotknout se pařezu, přeběhnout lávku zpět a dotknout se stromu. Nejrychlejší byla Cibulka.

Ačkoli výprava končila u klubovny, výsledky bodování Tumaj oznámil již zde na hřišti, protože Cibulka by šla zbytečně tam a zase zpátky. Tady jsme se také rozloučili a ostatní šli podle plánu ke klubovně, kde výprava skončila.

Pro zobrazení fotografií z této výpravy klikněte na toto místo


tumaj
2015-01-26
počet zobrazení: 2058
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0