Západ slunce byl krásný
Západ slunce byl krásný
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


Úklid okolo Odlezelského jezera

Úklid okolo jezera

Již řadu let, prý už deset, jezdíváme na přelomu dubna a května na naši Borůvku s odlišným cílem, než jindy. Dobrovolníci z řad bývalých členů oddílu, kamarádi a také zájemci ze Lvíčat se scházejí, aby věnovali dvě tři hodiny úklidu okolo jezera a jeho okolí.

Letos se nás sešlo devatenáct, takže jednotlivé skupinky byly vcelku početné a také jsme toho hodně sesbírali. Bylo toho na tři čtvrtiny Tumajova přívěsného vozíku.

Krom uklízení nepořádku po bezohledných návštěvnících jsme se hned první den našeho pobytu, což byl páteční svátek práce, pustili do výroby nových laviček okolo ohniště, jejichž část, která není zastřešená, byla již zcela rozpadlá.

Bývalý Tumajův kolega, ale stále kamarád, Jirka Benda přivezl dílce budky kadibudky, které jsme mu pomohli vynést až do rokle pod Borůvku, kde Jirka za Hopikova přispění nejprve v kamenité suti vyhloubili jámu, nad níž pak sestavili „domeček úlevy“.

V sobotu dopoledne proběhl úklid a po obědě jsme se vydali do okolí za účelem očíslování již nalezených kamenů, ze kterých měly být vytesány mlýnské kameny. V okolí Borůvky jsme jich měli registrovaných dvacet čtyři. Jenže najednou našel torzo dalšího Fanda, pak Bahňák a Dumbo. Dva z těch již dříve objevených a nafocených jsme pak nenašli, což je důkaz potřeby všechny tyto kameny zmapovat.

Dva kameny jsme sice nenašli, ale po našem návratu na Borůvku kamarád Jarda hlásil objev

dvou nových dole kousek od úpatí kopce, na kterém náš srub stojí. To už hledali pouze Judman, Fanda, Jarda, jeho manželka Verča, bývalá členka bývalého oddílu našeho klubu, a Tumaj. Stalo se ale něco nečekaného. Tato pětičlenná skupinka objevila stráň, nad kterou byly mlýnské kameny bezesporu tesány a ty nevydařené spouštěny ze svahu kamenné suti dolů.

To hledání bylo velice úspěšné a díky novým objevům máme v našich záznamech třicet osm kusů kamenů ve zdejším kraji.

V neděli dopoledne jsme vyrazili na malou vycházku, při které jsme se byli podívat na jezero a na jeden z mlýnských kamenů, který je pár centimetrů pod hladinou. Nevynechali jsme ani vodopády, kde je mimo jiné také jeden kámen, a absolvovali jsme soutěž v hodu tenisákem do dutého pařezu z okolních kamenů. Pro úplnost dodám vítěze, kterým se stala Cibulka.

Později jsme na bývalé železniční trati házeli rozvinutým lasem do dálky. Pokud byl hod – spíše švih – proveden špatně, konec lana práskl házejícího přes nohy či záda. Možná byl nejvíce ze všech zmrskán Judman, který v této disciplíně zvítězil.

Ačkoli všechny soutěže, včetně malého petangu s hracími kuličkami, nebyly bodovány, hráli je všichni s chutí. Domů jsme pak odjížděli s pocitem dobře stráveného prodlouženého víkendu, v jehož průběhu jsme nejen posloužili přírodě, ale také zvelebili naše tábořiště a udělali tak něco pro sebe.

Všem zúčastněným ještě jednou děkuji, stejně jako panu Wolfovi, který část našeho osazenstva odvezl v pátek do Chrašťovic, a Jirkovi Podhorskému, který pro nás v neděli přijel.

Tumaj

Fotky z úklidu najdete: zde


tumaj
2015-09-20
počet zobrazení: 2060
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0