...takže se člověk trochu vyválí
...takže se člověk trochu vyválí
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


375. výprava Lvíčat

Výprava Lvíčat plná čísel

Tří stá sedmdesátá pátá výprava Lvíčat se konala mimořádně ve středu, na svátek svatého Václava. Ráno nás pod vrbou na nádraží trošku zaskočila zima. Drkotalo nás tam zuby celkem pět: Sofie, Fanda, Standa, Honza a Pomněnka. Doprovázeli nás Bahňák, Standa a samozřejmě Tumaj. Protože Standové se nám urodili, budeme je pro potřeby tohoto článku rozlišovat na Standu I. (vedoucí) a Standu II. (Lvíče).

Později během dne se chladné počasí umoudřilo a čekal nás příjemný den babího léta. Vlakem jsme dojeli do stanice Nové Strašecí a za nádražím nám Standa I. vysvětlil hru na celou výpravu. Každý člen si vybral jedno číslo od jedničky do devítky a jeho úkolem bylo po cestě se pozorně rozhlížet a každý výskyt svého čísla nahlásit Bahňákovi. Na konci dne Bahňák vyhlásil vítěze – byla jím Sofie, která si našla nejvíc číslic dva.

Jako další soutěž nám Standa I. připravil šifru. Naším úkolem bylo najít předem dané dvojice čísel v mřížce tak, aby se čísla vzájemně nepřekrývala a neopakovala. Zvítězil Standa II., kterému se to podařilo v nejkratším čase.

Na další hru jsme se posadili na lavičku ke stromu. Hrála se hra s kostkami. Po prvním hodu kostkou se házelo znovu buď jednou kostkou, padlo-li při prvním hodu sudé číslo, nebo dvěma kostkami, padlo-li liché. Výsledek druhého hodu určoval číslo položky ze seznamu potřeb na výpravu a každý člen výpravy musel ukázat, že dotyčný předmět má s sebou zabalený. Body se dostávaly za každou položku, která byla v batohu. Hrály se tři kola, a za každou nalezenou věc bylo připsáno pět bodů. Plného počtu bodů dosáhli pouze Luky a Pomněnka.

Na stejném místě jsme hráli i další hru. Standa I. křídou na zem napsal čísla šest, osm a devět, protože jsou pěkně kulatá. Házeli jsme kulivem na cíl – snažili jsme se trefit do bříška některé z číslic a pokud se podařilo, že kulivo zůstalo v bříšku, připisoval se nám příslušný počet bodů – tedy šest, osm či devět. Vítězem se stala Pomněnka.

Po obědě jsme se přesunuli na místo další soutěže. Každý musel z přírodních materiálů, které našel v okolí, znázornit své vybrané číslo. Ale ne jen tak obyčejně, musel to vymyslet po svém. Používali jsme klacky, šišky nebo mech. V průběhu stavění si každý z nás vylosoval od Standy čtyři různá čísla, která měl sečíst, odečíst, vynásobit nebo vydělit tak, aby výsledek byl roven deseti. Nejrychlejším matematikem se ukázal být Luky. Ve stavění čísel vyhrál opět Standa II., jehož výtvor (vybrané číslo čtyři) byl nejvíce kreativní.

Na stejném místě se hrála i další hra – koulovačka. Rozdělili jsme se do dvou družstev ve složení Bahňák, Sofie, Standa II. s Pomněnkou a Standa I. Honza a Luky. Cílem bylo dotknout se šátku soupeře, který visel nadosah na vybraném stromě. Vyhrálo Bahňákovo družstvo poměrem 3:2.

Kvůli další soutěži jsme se zase přesunuli dále a začali hru s tenisákem. Šlo o to, trefit se do svahu takovým způsobem, aby tenisák přeskočil osobu, která hází, a dopadl co nejdále od místa, odkud se odrazil. Vzdálenost se měřila od osoby k místu dopadu. Největší páru měl Honza, jehož tenisák se dokutálel nejdál od něj.

Když jsme prošli kolem jednoho rozcestníku, byla pro nás připravena záludná otázka, co bylo z druhé strany rezavé cedule. Správnou odpověď – Zákaz rybolovu – uhodlo hned několik z nás, takže vítězové si připsali pět bodů.

Další hra měla název „Brtník“. Šlo o to, obejmout pevně strom rukama i nohama a vydržet viset co nejdéle. Největší výdrž prokázal Luky, rozený Brtník.

Další soutěž byla dost obdobná. Jeden člověk se měl jakýmkoli způsobem držet stromu tak, aby vydržel co nejdéle, zatímco zbytek výpravy se všemi způsoby snažil ho od stromu odtrhnout. Zvítězil Honza.

Poslední soutěž naší výpravy byla opět spojena s čísly. Hromada klád byla označena čísly jedna, dva, nebo tři a naším úkolem bylo hodit tenisákem na jednu z klád a připsat si počet bodů, které na ní byly napsány. Po úspěšném zásahu byla kláda vyřazena, nikdo další už na ni neházel, a tak se pokračovalo, dokud zbývaly označené klády. Nejúspěšnější byla tentokrát Sofie.

Došli jsme až na vlakovou stanici Řevničov, odkud jsme se vlakem svezli zpět do Kladna a výpravu ukončili. Absolutním vítězem s nejvyšším počtem bodů se stal Luky.

Sepsala Pomněnka

Fotky z této výpravy můžete vidět, kliknete-li sem


tumaj
2016-10-04
počet zobrazení: 2059
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0