Přenášení lvů
Přenášení lvů
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


383. výprava Lvíčat a 146. Pavoučků

Společná výprava Pavoučků a Lvíčat

Výprava číslo tři sta osmdesát tři byla společná pro Lvíčata a Pavoučky. Ti měli svoji sto čtyřicátou šestou. Z každé skupiny přišlo osm členů, což usnadnilo vytvoření týmů. Byly sestaveny čtyři týmy po dvou Lvíčatech a dvou Pavoučcích. Každý tým si zvolil jméno, takže soutěžili Retardéry (Honza, Ondra, Klokan, Áňa), Red Devils (Detr, Bonbón, Kulik, Standa), Výkup hlemýžďů (Frodo, Hanka, Honzík, Lukáš) a Rychlá rota (Kuba, Pomněnka, Tobi, Vašík).

Výprava byla pojata jako etapová hra, jejímž tématem byly závodní automobily. Každé družstvo představovalo jednu závodní stáj, která měla za úkol postarat se o svěřený automobil po všech stránkách.

Výprava startovala z kladenského vlakového nádraží a přesunula se do lesů u Řevničova, kde jsme začali první hrou – Lvíčata i Pavoučci se měli seřadit podle momentálního umístění v celoročním bodování jednotlivců. Jak velcí, tak malí to zvládli na výbornou.

Soutěžní část začala člunkovým během. Každé Lvíče odevzdalo kolík, který byl umístěn v mírném stoupání za startovní čáru, a pak členové týmů kolíky sbírali. Nejlepší čas získaly Retardéry.

Následovala dvakrát Pařezovka, což je obdoba desítky, jen není potřeba se schovat, ale najít volný pařez a postavit se na něj, a potom jsme si zahráli Letadla v mlze. Pro neznalé, tato vypečená hra spočívá v tom, že se zavázanýma očima jdete poslepu neznámým terénem, vedeni jen zvukem píšťalky. Nejdříve se k pískajícímu cíli dostala Áňa.

Při přesunu na další stanoviště jsme si znovu střihli Pařezovku a pak už následovalo přetahování lanem. Red Devils prokázali, že mají největší sílu, a zaslouženě vyhráli. Poté následovaly Liščí ocásky, které vyhráli členové Retardérů, protože ukořistili nejvíc „ocásků“ ostatním družstvům.

Po obědě jsme pokračovali další hrou, při které v rámci družstev obdrželi jinou hádanku Lvíčata (morseovka) a jinou hádanku Pavoučci (písmenková vyškrtávačka). Obě poloviny týmů musely svůj úkol vyluštit samostatně a nejrychleji to dokázali Red Devils.

Následovalo hledání předmětů v lese podle zadaného seznamu. Zadání nejpřesněji a nejrychleji splnila Rychlá rota. Po další Pařezovce jsme stavěli hranice z větví. Nejvyšší pyramidu postavil Výkup hlemýžďů, ostatním družstvům jejich výtvory spadly.

Další hra, Štěnice, spočívala v tajném úkolu, umístění štěnice (kolíčku na prádlo) na soupeřovo oblečení tak, aby si ničeho nevšiml. Prohrál ten, na jehož oblečení se našlo nejvíc kolíčků. Nejlépe na tom byl Výkup hlemýžďů, ale protože se ztratil či nenašel jeden kolíček, soutěž byla anulována.

Následovala bodovačka – kontrola požadovaného vybavení na výpravy. Všechno ve svém batohu nenašli jen Bonbón, Detr, Frodo a Hanka – vybavenost se nám zlepšuje.

Při další hře – Skákačce, bylo potřeba skočit co nedále do soupeřova území, aby soupeř už nedokázal doskočit zpět. To se hrálo na družstva a prohrálo to, na jehož území se skončilo. Vítěznými skokany byli členové družstva Retardéry.

Následovala další Pařezovka a po ní další hra, projíždění dráhy, která byla vyznačená v lese, a celé družstvo při jejím projíždění muselo „sedět“ na společném klacku. Nejrychleji projeli Red Devils.

A další Pařezovka po cestě na perfektní nízkou lanovou dráhu, tu pro nás připravila v lese Petra, která s námi jezdívá na tábory. Zajistila i přilby, abychom se nezranili, a my museli prokázat opičí obratnost při překonávání lanových překážek. Nejobratnějším opičákem se ukázal být Frodo z družstva Výkup hlemýžďů.

Poté jsme se pustili do hříčky, nebodované obdoby dětské hry „Na třetího“ a po ní následovalo házení kolíkem ke kolíku, ve kterém šlo o přesnost. Nejblíže se třikrát trefil Standa.

Pro hru Slepé házení jsme se rozdělili do dvojic, v nichž jeden měl zavázané oči a druhý ho slovně navigoval, aby se mu podařilo trefit tenisákem kmen stromu. Vyhrála dvojice Kuba s Vašíkem.

Celou etapovku vyhráli Red Devils a vítězem výpravy se stal Standa, který nasbíral nejvíc individuálních i skupinových bodů. Z Pavoučků byl nejlepší Klokan, který byl celkově pátý.

Další výprava bude vícedenní na Borůvku, a po ní už se budeme těšit na tábor.

Zapsala Pomněnka

Fotografie jsou zde


tumaj
2017-09-15
počet zobrazení: 2061
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0