44. výprava Pavoučků - 9. 4. 2005
44. výprava Pavoučků - 9. 4. 2005
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


387. výprava Lvíčat

Podzimní výprava

Výprava Lvíčat s číslem 387 začala v Rozdělově u kostela v sobotu 25. listopadu 2017 ráno krátce po osmé hodině. Při cestě za město vyhlásil Judman první soutěž, která trvala až do oběda. Zakázaná slova „ano“, „jo“, „ne“ a „no“ jsme museli nahradit povolenými výrazy a komu se to nepodařilo a zakázané slůvko mu uklouzlo, ten musel dát do zástavy jeden z deseti lístečků, které jsme od Judmana obdrželi na začátku. Případné spory o to, zda slovo padlo či nepadlo, se řešily vzájemným citováním. Vyhrál ten, kdo dával největší pozor a nasbíral od kamarádů nejvíc lístečků. Odposlouchávání rozhovorů ostatních šlo nejlépe Bastimu, který tuto hru vyhrál.

Druhá hra spočívala v hodu tenisákem na nejbližší metu. Na další metu se mohlo postoupit jen tehdy, když jste strefili tu předchozí, a nejrychlejší házeč vyhrál. Vítězem se stal Frodo.

Mezitím ze hry na zakázaná slova vypadl Standa a následovalo shazování soupeře z klád. Hrál každý s každým na dva vítězné „body“ a vyhrál Honza.

Jako druhý ze hry se slovy vypadl Kulik a zbývalo nás už jen devět.

Následovala pařezovka, dvakrát za sebou schovka desítka a křížovka s morseovkou. Šlo o to, vyluštit nápis psaný morseovou abecedou a sdělit řešení vedoucímu. Tajenkou bylo číslo výpravy. Než tohle rozluštili i bývalí Pavoučci, zahráli jsme se šlapanou.

Pak vypadli ze hry o slova Klokan a Bonbón, kteří neuhlídali pusu, a následoval běh po šipkách, který vyhrál Frodo. Tady jsme poznávali uzle.

Protože předpověď počasí slibovala na sobotu odpoledne déšť, přesunuli jsme se raději preventivně do klubovny, kde jsme se občerstvili, nabrali sil a mohli pokračovat v zápolení.

Dohráli jsme etapovku ze čtvrtletní výpravy (možná si vzpomenete na Zakletý les a padající stromy, které nám znemožnily hru dokončit). Z Bahňáka se nejprve stal pták Ohnivák a my jsme z něj chudáka škubali peří, reprezentované proužky papíru. Kdo naškubal nejvíc? Frodo a Vašík.

Následovala hra družin – modifikovaný hokej uzpůsobený našim možnostem. Hraje se vsedě na zemi a puk se posílá pomocí přihrávek rukou po zemi do brány, kterou chrání brankář. Zvítězili Mufíci.

Po hokeji pokračovala etapovka další hrou – střílením šipek do terče. Hrálo se nejen na skóre, ale hlavně na počet zabodnutých šipek. Na stupně vítězů vystoupal tandem Špulda s Kulikem. A poté následovala poslední hra této etapovky, obdoba Letadel v mlze. Šlo o obtížnou dráhu mezi židlemi, kterou bylo potřeba absolvovat se zavázanýma očima, jen za pomoci slovní navigace kamaráda tak, aby nedošlo ke kontaktu s židlí. Znovu vyhrál tandem Špulda-Kulik, čímž si zajistil vítězství v celé etapovce.

Abychom si oddechli od soutěžení a bodů, zahráli jsme si koulovačku. Po vzoru Husitů jsme postavili vozovou hradbu ze stolů a židlí a ostřelovali soupeře. Bohužel došlo k hádce mezi znepřátelenými stranami a hra musela být předčasně ukončena.

Vítězem celé výpravy byl vyhlášen Jan a pak už jsme se rozešli domů. Venku skutečně zapršelo, takže jsme byli rádi, že jsme se schovali.

V letošním roce už nás čekají jen oddílové Vánoce 15. až 17. prosince v Libušíně. Tam se s kamarády na chvíli rozloučíme a sejdeme se znovu až v roce 2018.

Zapsala Pomněnka

Fotky najdete zde


tumaj
2018-12-11
počet zobrazení: 2058
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0