U zastávky naučné stezky
U zastávky naučné stezky
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


389. výprava Lvíčat

Lednová výprava Lvíčat

Na lednovou výpravu přišlo devět členů: Špulda, Hanka, Basti, Bonbón, Pomněnka, Honza, Kulik, Vašík, Klokan, a jako host Tobi, který chodí na výpravy jen příležitostně, když mu vyjde čas. S nimi strávili den v lese a potom i v klubovně Tumaj s Fandou.

Jako první jsme se dozvěděli o sbírací soutěži na celou výpravu. Pravidla byla jednoduchá: měli jsme nasbírat určitý počet věcí (pro první soutěž to bylo 27 smrkových šišek) a donést je na určené místo. Soutěžilo se s protivníkem v předem určených dvojicích a v průběhu dne se přidávaly další předměty na sbírání. Kvůli tomu, že některým členům výpravy byla zima a my se během dne přesunuli do klubovny, tato hra nakonec neměla vítěze. 

Lednová výprava byla zvláštní v tom, že každou druhou soutěž jsme si určovali sami, a první naše soutěž (vybraná Vašíkem) se jmenovala Liščí ocásky. Šlo při ní o to, že jsme si zastrčili za kalhoty šátek tak, aby čouhal zpod bundy jako ocásek, a ostatním jsme se snažili jejich ocásky vytáhnout. Hrálo se ve dvojicích, jejichž kořist se sčítala, a vyhráli Honza s Klokanem.

Potom jsme na stejném místě pokračovali v první soutěži, tentokrát jsme měli sehnat osm dubových listů, a každý dostal samozřejmě nového soupeře.

Další soutěž nebyla na rychlost, ale na šikovnost. Měli jsme se strefit jedenácti šipkami do dvou pařezů a ten, kdo měl víc bodů za zapíchnuté šipky, vyhrál. Vítězem byl vyhlášen Honza.
Následovalo sbírání bukvic jako třetí část první hry a poté jsme se přesunuli do tepla naší klubovny. 

První soutěž v klubovně vybral Kuba a jmenovala se Škodič. Je to poměrně komplikovaná strategická hra se šesti kostkami, u které je důležité správně vybrat soupeře, sčítat hozené hodnoty a odhadnout, jestli budou padat velké, nebo malé. Škodiče vyhrála Hanka.

Potom byl oběd a po něm turnaj ve shazování věžiček. Každý si postavil tři věžičky ze dvou kostek a jak je jasné už z názvu, snažil se shodit tenisákem ty soupeřovy a ubránit svoje. Celý dlouhý turnaj opět vyhrál Honza. 

Další hra byla na družiny a spočívala v souboji o balónky. Měli jsme vyrazit z ruky soupeřovy balónky a zde vyhráli Mufíci.

Následovaly Kamenné ksichty, které vybral Klokan. Jedno družstvo všemi možnými způsoby rozesmávalo členy druhého družstva, kteří se snažili udržet nehybný obličej, což se střídavě dařilo a nedařilo. Každopádně po rozesmání posledního člena soupeřova týmu se stopnul čas a role se vyměnily. Tuto hru vyhrálo družstvo ve složení Bonbón, Hanka, Pomněnka, Basti, Honza, protože udrželi svoje „kamenné ksichty“ po nejdelší dobu.

Další soutěž byla vědomostní, zkouška spočívala ve znalosti indiánských měsíců. Vítěz nebyl vyhlášen, zato se každému z členů připsal příslušný počet bodů do měsíčního bodování podle toho, kolik měl správných odpovědí.

Bonbón vybrala další hru, Kachní závody, která spočívá v silovém přetlačování soupeře v podřepu tak, aby se dotknul země čímkoli jiným než podrážkami bot. Nejagresivnějšími alfa-kačery se stali Špulda s Honzou.

Uzlování nás provází celým tábornickým životem. Uvázat správně uzel je věcí cti a nejšikovnější prsty při tvorbě zadaných uzlů v nejkratším čase prokázala Hanka. 

Následovala koulovačka, při které jsme využili vyrobené kulivo. Úkolem bylo vybít všechny členy soupeřova družstva, schovaného za barikádou z židlí a stolů.

Po skončení této hříčky jsme se přesunuli ke kostelu, kde naše výprava končila a kde následovalo velké vyhlášení vítěze výpravy, kterým se stal opět Honza.

Zapsala Pomněnka

Fotky jsou zde


tumaj
2018-12-12
počet zobrazení: 2055
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0