Jednu skupinu vytvořili Pef, Maxim, Milan a Králík
Jednu skupinu vytvořili Pef, Maxim, Milan a Králík
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


398. výprava Lvíčat a 159. Pavoučků

Oddílové Vánoce – jak to viděl Basti

Na srazu se nás sešlo devět Lvíčat, devět Pavoučků a pět vedoucích. Jelikož Tumaj byl nemocný, tak letos vánoční výpravu zahájil Bahňák a následně odjel s věcmi. Když jsme dorazili do Libušína, tak ještě nebyly vynošeny věci, proto jsme já, Judy a Frodo od Bahňákova auta začali nosit věci do chodby, kde si je přebíral Fanda a dával je ostatním Lvíčatům, která je roznášela po budově. Jakmile jsme se všichni i se všemi věcmi dostali do budovy, tak nás Bahňák rozdělil do pokojů a poslal nás zabydlet se.

Následovala večeře, po které proběhlo rozdělování do týmů, ve kterých jsme měli projít etapovku jménem „Retro týden v Lidlu“. Během chvilky volného času jsme si vysvětlili hru na číslíčka. Dříve nežli jsme si tuto hru stihli vyzkoušet, tak jsme se museli rozdělit do nových skupin, protože se ukázalo, že Vašík, se kterým se počítalo, nakonec nepřijede. Po rozdělení do nových týmů jsme si šli zahrát první týmovou hru, a to přenášení ohně. Při té jsme po kouscích přenášeli pomocí špejlí oheň z jedné svíčky na druhou, z druhé na třetí, atd. Naštěstí včas přijely Pomněnka a Johanka, čímž doplnily týmy a mohlo se naplno hrát. Po této týmové soutěži jsme si šli už jen vyčistit zuby a spát.

Ráno po budíčku jsme si dali snídani a šli jsme ven na program. Konal se běh mezi chatkami na čas. Po této soutěži jsme se odebrali na škvárové hřiště, kde jsme si zahráli Panáka jako první etapu retro hry. Dále jsme si zahráli „hod mezi komáry“, kde bylo naším úkolem odhodit do vyznačeného pole míč a potom proběhnout co nejvíce met. Následně jsme se přesunuli dovnitř, kde jsme si zahráli další retro hru – kuličky. Ve skutečnosti to bylo spíš něco jako kuličkový pétanque, pouze s tím rozdílem, že prasátkem byla největší a nejtěžší kulička. Při čekání na jídlo jsme si ještě stihli zahrát elektřinu, než byl pro nás připraven všemi vítaný oběd.

U stolů jsme zůstali a hrál se Tetris, neboli další retro hra. Jelikož bychom nebyli schopni napodobit padání kostek, tak z každého týmu postupně chodili zástupci, kteří měli za úkol přinést kostku a v moment, kdy jeden přijde a odevzdá ji, jde další hráč. Kostky jsme měli postupně, jak chodily, skládat odspodu nahoru na desku a zaplnit tak co nejvíce řádků. Po Tetrisu následovaly ještě dva turnaje. Jeden na body ve foukacím fotbálku a druhý nebodovaný ve hříčce HU!

Vyrazili jsme opět ven. Tentokrát dál od základny, kde jsme si zahráli hru na draky. To je týmová hra, kdy je jeden hráč hlavou, která může krást ocásky, jeden tvoří zadek s ocáskem, o který drak nesmí přijít, a zbytek lidí v týmu tvoří tělo, které drží hlavu a zadek dohromady. Pokud se drak rozdělí nebo přijde o ocas, pak v daném kole končí.

Posunuli jsme se kousek do lesa a zahráli jsme si na píďalky. Vždy si jeden tým stoupl do řady a první hráč posílal pod nohama míček druhému, druhý třetímu, atd. Jakmile měl míček poslední, přeběhl dopředu a proces se opakoval. Jakmile byl vpředu potřetí ten hráč, který posílal míče jako první, tak se stopoval čas.

Vrátili jsme se před les, kde jsme si zahráli tradiční hru liščí ocásky, netradičně venku. Když jsme se vrátili z lesa, potkali jsme v budově vedoucí, kteří přijeli na oddílovou štědrovečerní večeři. Sedli jsme si ke stolům v jídelně a Bahňák nás rozdělil do skupin na přípravu štědrovečerní večeře. Když jsme všechno připravili a čekali jsme na skupinu z kuchyně, tak jsme si zahráli živé pexeso. Po příchodu poslední skupiny jsme si nacvičili slavnostní nástup ke štědrovečerní večeři. Následně jsme se převlékli do zelených košil a šli jsme ke stolu. Po slavnostní štědrovečerní večeři nám Frodo, Honzik, Johanka a Standa Lepič roznesli dárky. Každý jsme si rozbalili své dárky, rozkrojili jsme si jablíčko a šli jsme si uklidit dárky do pokojů.

Následovala chvilka, při které jsme si vzali od Máji zapálené skořápkové lodičky a dali jsme si je do hrnců s vodou. Jelikož jsme letos neměli velkou vanu a na jeden hrnec nás bylo moc, tak jsme si dávali lodičky do dvou hrnců. Jeden pro Lvíčata a jeden pro Pavoučky.

Po těchto nádherných deseti minutách jsme přeskládali stoly, každý ochutnal pár kousků cukroví a započal kvíz na způsob hry Riskuj. Letos se týkal pohádek, komiksů a večerníčků. Odkrývali jsme očíslovaná políčka z obrázků, doplňovali jsme hluchá místa nebo jsme předpovídali, co se stane dál. Někdy během tohoto kvízu přišel Tumaj s rouškou přes pusu, aby se zúčastnil večerní porady vedoucích k letnímu táboru. Jakmile skončil kvíz, přišla na řadu večerní hygiena a po ní už večerka.

Závěrečný den vánoční výpravy jsme k snídani dostali cukroví a šlo se ven. Zahráli jsme si poslední retro hru, kterou byl Pac-man. Každý tým měl dva Pac-many a dva duchy. Úkol Pac-manů byl přeběhnout soupeřovo pole, aniž by se jich dotkli duchové, a tím získat jeden ze soupeřových míčků. Úkol duchů byl chytit soupeřovy Pac-many. Ještě jsme si zahráli hru na státy, ve které všichni stojí do kruhu, každý má vybraný svůj stát a uprostřed je míč. Vykřikne se název státu a ten, kdo jej reprezentuje, si musí vzít míček, zavolat stop a někoho trefit. Ostatní mezitím mají čas utéct. Občas došlo i k vtipným scénkám, kdy si někdo nepamatoval svůj stát a utekl také, místo aby běžel pro míček a trefoval soupeře.

Po skončení se šlo dovnitř na oběd, následovaný další hrou. Hrál se tradiční curling s hrnečkem po stole. Pak už přišlo na řadu balení a velký úklid, po kterém jsme se ze základny přesunuli na autobusovou zastávku. Mandelinkou jsme odjeli do Rozdělova ke kostelu, kde jsme tuto slavnostní výpravu neméně slavnostně ukončili a rozešli se do svých domovů.

Basti

Fotky najdete zde


tumaj
2019-01-06
počet zobrazení: 2056
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:17 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0