Komu zhasne ta příští
Komu zhasne ta příští
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


160. výprava Pavoučků

Zimní výprava Pavoučků

Na 160. výpravu Pavoučků jsme se měli sejít v Rozdělově u kostela, ale ráno pršelo, a tak Tumaj posílal příchozí do klubovny. V klubovně se nás nakonec sešlo deset Pavoučků a tři vedoucí, kromě už zmíněného Tumaje ještě Hanikulik a Fanda. A začala první soutěž, kterou bylo házení kruhů na nohy židle. Plastové ringo kroužky jsme mohli házet na nohy židle, nejbližší za jeden bod, o kus dále za dva body a nebo na nejvzdálenější za body tři. Nejlépe to šlo Tomášovi, druhý skončil Dominik a třetí Mates.

Následovala hra, kdy měl soutěžící tenisák na lžíci a snažil se, aby mu jej soupeř neshodil, a naopak on měl docílit toho, aby spadl míček soupeři. Komu se to povedlo třikrát, ten vyhrál. Postupně šel každý s každým a Fanda zapisoval výsledky. Vítězem se stal Mates, druhý byl Honza a Dominik třetí.

Na další hru byly potřeba nafukovací balónky. Pinkali jsme si je tak, aby nám nespadly a nedotkly se země. Zároveň jsme se snažili napomoci k pádu balónkům soupeřů. Opět zvítězil Mates, kterému se dařilo. Druhý skončil Ondra a Dominik obsadil zase třetí místo.

Potom jsme šli pomáhat zahnat ovce do ohrady. Byla to soutěž z naší dlouhodobé hry Lov medvědů v tajze, kterou jsme rozehráli již na minulé schůzce. Ovce byly tenisové míčky a roli ovčáckého psa sehrál smeták. Tím jsme měli v co nejkratším čase dostat všechny míčky – ovečky za dveře. Hru budeme dohrávat ještě na schůzce, takže vítěz je zatím neznámý.

Pak klubovnu přehradila řada židlí a my měli za úkol přeběhnout přes židle a v obrázcích rozházených na zemi za židlemi vyhledat dvojici k obrázku, který nám Hanikulik ukázala. Kdo jej našel, zvolal: „Mám!“ a přinesl obrázek Tumajovi pro porovnání, že je opravdu stejný jako předloha. V klání zvítězil Kryštof.

Při další soutěži jsme měli přinést na svou židli v časovém limitu šesti minut a třech vteřin co nejvíce věcí, jejichž název začínal na dané písmeno. Věci jsme ukládali pod šátek, aby ostatní neviděli, co tam máme, a nemohli se tak inspirovat. Za každou jednu věc jsme si vydělali sto herních korun na Lov medvědů v tajze.

Na řadu přišlo házení kostkou, kde cílem bylo naházet jako součet všech hodů sto bodů. Každý mohl v jednom kole házet tak dlouho, jak chtěl, ale když mu padlo číslo jedna, tak se dosud naházené body v daném kole vynulovaly a hráč si nic nepřipsal. Házení jsme mohli v kole kdykoli ukončit a přičíst si naházené body k celkovému počtu. Nejlépe si vedla Leontýnka, druhá byla Anička a třetí místo obsadil Honza.

Unavení všemi těmi soutěžemi vrhli jsme se na svačiny a nacpali si bříška. Takto občerstveni jsme se oblékli a vyrazili ven, kde se mezitím počasí umoudřilo, a nás lákaly hromady sněhu. Vzali jsme s sebou jedny saně a dvoje boby a zamířili do lesa. Jako první byly závody ve dvojicích, kdy jeden z dvojice táhl sáňky, na kterých druhý seděl. Během cesty jsme se mohli jedenkrát vyměnit. Toto spřežení muselo oběhnout Hanikulika a vrátit se na startovní čáru. Nejrychlejší dvojicí byli Ondra s Dominikem. Za tuto soutěž jsme také dostávali herní peníze, protože patřila do Lovu medvědů v tajze.

Pak jsme chvíli blbnuli na bobech nebo sáních a následovala soutěž, kdy jsme měli na saních na určené trati dojet co nejdále. Nejlepším sáňkařem se stal Tomík, druhý byl Kuba a Týna skončila na třetím místě. Jízdu si zkusili i Tumaj na saních a Fanda na bobech.

I další hra byla inspirována zimou a sněhem. Měli jsme za úkol ve dvojici z Lovu medvědů v tajze postavit co nejvyšší věž ze sněhu. Kryštof s Matějem zaslouženě vyhráli s věží vyšší, než jsou oni sami. Druhá byla dvojice Kuba + Honza a třetí Mates s Aničkou. Mimosoutěžně uplácali věž i Fanda s Hanikulikem a ti svým sněhulákem dokonce překonali i Kryštofa s Matějem. Pro společnou fotografii jsme u nejvyšší soutěžní věže zapózovali fotografovi a pokračovali v zimních radovánkách.

Cílem bylo obalit strom sněhem od země až k uvázanému šátku. Plácali jsme co nejrychleji sníh kolem celého kmene do určené výšky. Nejrychleji se to nakonec povedlo Ondrovi, který byl následován Kryštofem na druhém a Dominikem na třetím místě.

Prokřehlí jsme se přesunuli zpět do klubovny, kde jsme do páté hodiny stihli ještě dvě soutěže. Nejprve jsme měli na čtyřech židlích po jednom tenisovém míčku a na páté židli jsme seděli. Po odstartování jsme měli za úkol co nejrychleji po jednom míčku odnosit všechny čtyři na pátou židli. Kryštof to zvládl v nejkratším čase a vyhrál, druhý byl Dominik a na místě třetím skončil Ondra.

Poslední pak bylo točení dřevěnou káčou. Káču jsme měli mezi prsty roztočit tak, aby se otáčela co nejdelší dobu, než se dotkne stolu. Počítal se nejpovedenější ze třech pokusů. I tady se dařilo Kryštofovi nejlépe, pak Ondrovi a třetí skončil Mates.

To už se ale čas nachýlil a my výpravu ukončili závěrečným pokřikem. Celkové prvenství si odnesl Dominik, druhým nejúspěšnějším Pavoučkem této výpravy se stal Mates a na třetím místě skončil Tomáš. A pak už nás Tumaj začal vypouštět z klubovny ven, kde na nás čekali rodiče, aby nás vzali domů.

Zapsal Dominik


tumaj
2020-01-01
počet zobrazení: 2054
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0