A zase staré fotky
A zase staré fotky
Informace o oddílu
Tábor
Vedoucí
Jak nás najít

Akce Lvíčat
Akce Pavoučků
Společné akce
Staří lvi
Ostatní o oddílu
Naše fotky
Plánované akce
Zpět na začátek
Všechny články [#]
Diskuze

Jak bodujeme, co vzít na výpravu, co na tábor
Najít se na fotkách
Přidat fotku nebo článek
174. výprava Pavoučků
417. výprava Lvíčat
408. výprava Lvíčat a 167. Pavoučků
407. výprava Lvíčat
166. výprava Pavoučků
Žádné akce

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Petr Malát
2002-2011

Web běží u
klfree.net


407. výprava Lvíčat

Lvíčata a jejich listopadová výprava

Výprava s hranatým číslem čtyři sta sedm začala jako obvykle u rozdělovského kostela ve čtvrt na devět. Naši dvounozí účastníci Bonbón, Viky, Pomněnka, Kulik, Basti, Honza, Mates, Klokan, Tumaj, Bahňák a Judy, byli doprovázeni účastníky čtyřnohými, Bahňákovou Kesou a Judmanovým Ronym. Takže nás bylo osm plus doprovod.

Nejdříve jsme se rozdělili do dvojic na etapovku. Výběr probíhal tak, že každý obdržel papírek se jménem Křemílek nebo Vochomůrka a s pár znaky. Pokud se znaky na dvou kartičkách shodovaly, patřili jejich vlastníci k sobě. Podle toho, jak rychle se každý z Křemílků stihl spojit se svým Vochomůrkou, byl ohodnocen bodovou nadílkou. Nejdříve se potkali Basti a Klokan.

V duchu večerníčkových příběhů jsme si zahráli také první soutěž výpravy, vymýšlení koledy na téma vánoční stromeček v desetiminutovém limitu. Nato jsme své dílo museli přednést a vedoucí s ostatními nás hodnotili od jedničky do čtyřky, která koleda byla nejlepší. Jako nejkvalitnější hitmakeři byli ohodnoceni Pomněnka s Kulikem.

Následovalo rozpoznávání rostlin. Každý z dvojice šel jinou trasou vyznačenou šipkami a obrázky roztodivných rostlin. Počet rozeznaných rostlin a výsledný čas určoval pořadí a počet bodů každé dvojice. Nejlépe skončily Viky s Bonbónem.

Pokračovali jsme hodem na dálku, který prověřil naše chytačské dovednosti a schopnost dohodit co nejdál. První z dvojice hodí při téhle hře míčem na co největší vzdálenost, ale tak, aby druhý z dvojice byl schopen míček chytit. Poté se házející přesune dopředu a chytá míček, který mu dříve chytající parťák hází z místa, kde byl míček chycen. Rozhoduje vzdálenost a zde se projevila silná ruka a dobré oko Bastiho a Klokana.

Při obědě jsme luštili zapeklitou šifru ve formě osmisměrky, ze které se vyškrtávala vybraná slova tak dlouho, než jsme odhalili pointu vtipu o džinovi. Nebyl sice příliš vtipný, ale přinesl body osiřelému Klokanovi, protože Basti musel z osobních důvodů výpravu opustit a věnovat se jiným záležitostem.

Následovala obdoba liščích oháněk, nazvaná shazování čepic. Je to kapku silová honička, ve které škodí každý každému a vyhrává ten, komu na hlavě zůstane čepice jako poslednímu. Tentokrát to bylasoutěž pro jednotlivce a vyhrála ji Bonbón. Stejná osůbka vyhrála i následující hru pro jednotlivce, Indiánský fotbal. Míč se při něm kope složitým terénem do určeného cíle. Většinou je to do kopce, přes křoví, a podobně.

Další etapa naší hry se nazývala Pečení kaštanů. Zatímco Křemílek sháněl po lese tři kaštany, Vochomůrka připravil ohniště a po přinesení kaštanů Křemílkem ho zapálil. Komu se oheň rozhořel jako prvnímu, ten dostal nejvyšší počet bodů. Zde se znovu vrátilo štěstí k Pomněnce a Kulikovi.

Následovala rychlovka ve sběru šípků, za přinesení deseti plodů tohoto léčivého keře získal nejvíc bodů Klokan, který se pro tuto příležitost spojil s Tumajem.

Mimo bodování jsme si potom procvičili určování azimutu a po návratu ke kostelu byl za vítěze čtyřsté sedmé výpravy vyhlášen Klokan. Vyhrál rovněž i etapovou hru.

Přestože na kalendáři bylo v den konání této výpravy dost pokročilé datum, počasí bylo jako na objednávku, sluníčko nám přálo a výpravu jsme si užili.

Zapsala Pomněnka


tumaj
2020-01-14
počet zobrazení: 2066
Fotky

[Promítnout fotky]
Související články
Související soubory
Komentáře k článku
3.7.2020 22:16 ZAP (neověřeno)


Jméno
Heslo
Bez hesla (Totožnost nebude ověřena)

Komentář:



09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0